Iran: Khamenei afirmă că 'nu va fi război' cu SUA

[] []

14 mai 2019 / 21:50
Salveaza PDF Comentarii

Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a afirmat marţi că 'nu va fi război' cu SUA, în pofida creşterii tensiunilor între cele două ţări pe tema capacităţilor nucleare iraniene şi a programului său de rachete, potrivit Reuters şi AFP.

Ayatollahul Ali Khamenei, care se exprima în cadrul unui discurs în faţa unor responsabili ai regimului, a estimat de asemenea că proba de forţă între Teheran şi Washington este mai mult un mod de a testa hotărârea fiecăruia decât o confruntare militară. 'Nici noi nici ei nu căutăm războiul, ei ştiu că acesta nu ar fi în interesul lor', a afirmat ayatollahul Khamenei, potrivit site-ului Khamenei.ir.

'Nu va fi război. Naţiunea iraniană a ales calea rezistenţei. Noi nu căutăm războiul şi nici ei. Ei ştiu că acesta nu este în interesul lor', a subliniat Khamenei, citat de Reuters. Iranul nu va negocia un nou acord cu Statele Unite cu privire la programul său nuclear, a mai spus ayatollahul Khamenei, ale cărui afirmaţii au fost difuzate de televiziunea de stat. Preşedintele Donald Trump a decis acum un an să denunţe acordul din 2015 încheiat între Iran şi cele şase mari puteri cu privire la programul nuclear iranian.

De atunci, Washingtonul a reinstituit importante sancţiuni împotriva Iranului, căutând să-i anihileze exporturile de petrol cu scopul de a constrânge Teheranul să înceapă negocieri asupra unui nou acord, mai extins, care să înglobeze în special programul balistic iranian. 'Astfel de negocieri sunt o otravă', a estimat Khamenei. Trump a dezminţit marţi o informaţie difuzată de New York Times potrivit căreia responsabilii americani examinează un proiect militar prevăzând desfăşurarea a 120.000 de soldaţi în Orientul Mijlociu pentru a face faţă unui atac sau unor iniţiative ale Iranului de a se dota cu arma nucleară. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25