Iran: Femeia devenită simbol al protestelor, decizie. NU s-a relatat cazul său

Inchisoare
Inchisoare

O femeie din Iran, care a organizat un protest în centrul Teheranului şi care a devenit un simbol al demonstraţiilor antiguvernamentale de la sfârşitul lui 2017, ar fi fost eliberată din detenţie, informează dpa.

Nici mass-media şi nici guvernul din Iran nu au relatat despre cazul său, însă informaţia a fost oferită de Reza Khandan, soţul cunoscutei avocate pentru drepturile omului Nasrin Sotoudeh, pe contul său de Twitter, notează Agerpres.

Anterior, Nasrin Sotoudeh o identificase pe femeie ca fiind Vida Movahed, în vârstă de 31 de ani. Pe reţelele de socializare au circulat intens imagini cu Vida Movahed dându-şi jos baticul în centrul Teheranului la sfârşitul lunii decembrie. Ea a fost apoi arestată de poliţie.

Simbol al nemulţumirii împotriva guvernului

Nasrin Sotoudeh, laureată a Premiului Saharov al Parlamentului European în 2012, a spus că ar apăra-o pe femeie în justiţie, dar că nu ştie unde este închisă. Deşi se pare că Vida Movahed a făcut gestul de protest cu o zi înainte de izbucnirea amplelor manifestaţii la 28 septembrie, ea a fost folosită ca simbol al nemulţumirii împotriva guvernului.

Protestele, care au durat circa 10 zile, s-au extins de la critici faţă de politicile economice ale guvernului la critici faţă de întreaga conducere politică şi religioasă.

[citeste si] 

Violenţele din timpul protestelor au făcut 25 de morţi.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel