Iran: 17 tineri arestaţi pentru că se băteau cu apă într-un parc

iran
iran

17 fete şi băieţi dintr-o localitate din sudul Iranului au fost arestaţi pentru că se băteau cu apă într-un parc, cinci dintre tineri fiind eliberaţi după câteva ore, iar restul duminică, pe cauţiune.

[caption id="attachment_91414" align="alignleft" width="300" caption="Foto: dsphotographic.com"][/caption] Procurorul provinciei Hormozgan a anunţat, duminică, faptul că cei 17 tineri au fost arestaţi vineri, într-un parc din Bandar Abbas.

Cinci dintre aceştia au fost lăsaţi să plece la scurt timp după arestare, iar ceilalţi 12 au fost eliberaţi duminică, pe cauţiune.

Procurorul a precizat că cei 17 ar putea fi acuzaţi de participare la "o acţiune haram" (interzisă de religie, n.r.) şi pentru insultarea forţelor de ordine.

În 29 iulie, câteva sute de tineri au participat la o bătaie cu apă într-un parc din centrul Teheranului. Ei s-au reunit acolo în urma unui apel pe Facebook şi prin SMS-uri.

Zece dintre tinerii care au participat la acea acţiune, arestaţi de forţele de ordine, au fost eliberaţi şi ei sâmbătă.

Oficialii iranieni şi media conservatoare au condamnat astfel de acţiuni, sesizând mai ales faptul că tinerele nu purtau vălul islamic în timpul bătăii cu apă, lucru scandalos în Iran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel