Irak și SUA au început bătălia pentru eliberarea orașului Mosul

Primul ministru irakian, Haider al-Abadi, a anunțat luni dimineață într-o conferință televizată că forțele armate irakiene sprijinite de SUA și celelalte state membre ale coaliției internaționale, au început bătălia decisivă pentru eliberarea orașului irakian Mosul, aflat sub controlul Statului Islamic.

”Vă anunț astăzi că am începutul operațiunile eroice pentru a vă elibera din brutalitatea și terorismul Statului Islamic. Cu voia lui Dumnezeu, ne vom întâlni curând în Mosul unde vom celebra eliberarea și libertatea voastră”, a fost mesajul pentru cetățenii irakieni din Mosul prin care și-a început conferința de presă primul ministru irakian, Haider al-Abadi, preluat de CNN.

Și Statele Unite au anunțat recent desfășurarea de 600 de trupe suplimentare pentru a ajuta la capturarea orașului. Astfel, numărul trupelor americane ajunge la 5.200. Conform căpitanului Marinei, Jeff Davis, purător de cuvânt al Pentagonului, citat de CNN, ”nu vor mai exista obiective majore după acestă bătălie” pentru înfrângerea ISIS.

Orașul Mosul cu o istorie de aproape 3.000 de ani se află în nordul Irakului, la 400 de km de Bagdad și reprezintă ultima mare redută a Statului Islamic în Irak, fiind și capitala de facto a grupării teroriste. Cu o populație de peste 2 milioane de locuitori în urmă cu doi ani când a fost cucerit de către ISIS, astăzi, Mosul mai numără doar aproximativ 1 milion.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel