Irak: dublu atentat la Bagdad, cel puţin 10 morţi

Un dublu atentat a zguduit joi seară cartierul Urr din nordul Bagdadului, făcând cel puţin 10 morţi şi 32 de raniţi, au anunţat responsabili din cadrul Securităţii irakiene.

atentate irakUn responsabil din Ministerul Apărării a anunţat cel puţin 10 morţi şi 32 de răniţi, în timp ce o sursă din Ministerul de Interne a dat un bilanţ de 12 morţi şi 45 de răniţi în explozii, transmite Agerpres.

Responsabilul din Ministerul de Interne a declarat că prima bombă a explodat în jurul orei 19.00 (16.00 GMT). Ca şi în atacurile anterioare, o a doua bombă a explodat imediat ce au sosit la faţa locului forţele de securitate şi alte persoane.

„Prima bombă nu a fost deosebit de puternică, dar a doua a fost puternică“, a declarat Wissam Nauhas, un martor ocular, citat de AFP. El era la cumpărături în momentul exploziei.

Doi poliţişti şi doi soldaţi figurează printre morţi, şi trei poliţişti şi doi militari printre răniţi, a adăugat responsabilul din Ministerul de Interne. Violenţa din Irak s-a diminuat semnificativ comparativ cu anii ei de vârf 2006-2007, dar atentatele rămân curente. În total, 185 de persoane au fost ucise în violenţe în septembrie, potrivit cifrelor oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel