Irak: Doi membri ai forţelor de securitate, ucişi într-un atac al Statului Islamic lângă câmpuri petrolifere din nord

Doi membri ai forţelor de securitate irakiene au fost ucişi şi alţi trei răniţi luni într-un atac al militanţilor Statului Islamic (SI) asupra unor puncte de control în zona câmpurilor petrolifere Alas din provincia Salahuddin, în nordul ţării, a anunţat armata într-un comunicat, citat marţi de Reuters.   

Câmpul petrolifer Allas, situat la 35 km sud de Hawija, a fost una dintre principalele surse de venit ale Statului Islamic, care în 2014 a declarat un califat în anumite părţi din Irak şi Siria. Irakul a declarat victoria asupra militanţilor extremişti suniţi la sfârşitul anului 2017, după ce i-a izgonit din tot teritoriul pe care îl ocupau în ţară. De atunci, aceştia au trecut la tactici de insurgenţă vizând destabilizarea guvernului de la Bagdad.

'Elemente ale bandelor teroriste Daesh au atacat două puncte de control de securitate în zona câmpurilor petrolifere Alas din provincia Salahuddin, iar un dispozitiv exploziv improvizat a aruncat în aer un vehicul aparţinând forţelor de securitate staţionate acolo, ducând la martiriul a doi' membri, se arată în comunicat.     

Militanţii au deschis de asemenea focul asupra forţelor de securitate care au încercat să evacueze cadavrele, rănind încă trei membri. O forţă comună formată din trupe regulate şi mai ales grupuri paramilitare şiiite susţinute de Iran, cunoscută de asemenea sub numele de Forţele de Mobilizare Populară, îi urmăreşte pe atacatori, se adaugă în comunicat, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel