Irak: Atentate sinucigașe la o uzină de gaz

Cel puțin 11 persoane au murit, inclusiv polițiști, și 21 au fost rănite duminică în atacuri asupra unei uzine de gaz a statului în periferia nordică a capitalei Irakului, Bagdad, au precizat surse polițienești, potrivit Reuters.

O mașină-capcană a explodat la ora locală 06.00 la intrarea în uzină, ceea ce a permis ca un alt vehicul, cu cel puțin șase atacatori cu veste explozibile, să intre în complex, unde a urmat o confruntare cu forțele de securitate, potrivit surselor citate.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului de Operațiuni de la Bagdad a spus că trei rezervoare de gaz ale uzinei au fost incendiate în timpul confruntărilor, după care forțele de securitate au reușit să aducă situația sub control.

Zeci de vehicule ale poliției și armatei s-au îndreptat spre uzină, unde schimburile de focuri au durat circa o oră, potrivit unui martor.

Atacul nu a fost revendicat în prima fază.

CNN relatează, citând surse din cadrul poliției, că autorii atacului sunt militanți ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care controlează teritorii ample din nordul și vestul țării. Aproximativ 100 de persoane au murit în atacuri cum bombă comise de SI în această săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel