ÎPS Teodosie nu se lasă. Ce Acatiste va săvârși sâmbătă de la ora 22.00

IPS Teodosie  Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului
IPS Teodosie Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, va oficia o slujbă sâmbătă, de la ora 22.00, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța, în contextul în care interdicția de circulație intră în vigoare de la ora 23.00.

Sâmbătă, 2 ianuarie 2021, de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța, iar de la ora 22.00, va oficia Acatistul Sfântului Serafim de Sarov și Acatistul Învierii. Duminică, 3 ianuarie, de la ora 8.40, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța., a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Slujbă în noaptea de Anul Nou 2021

Amintim că ÎPS Teodosie a oficiat slujba Te Deum de Anul Nou la ora 23.15, în catedrala arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa.

“Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

“Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la constiinţa noastră care va rămâne trează”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului, în noaptea de Anul Nou.

Polițiștii nu au aplicat amenzi

La slujbă au participat aproximativ o sută de credincioşi, în condiţiile în care circulaţia era interzisă după ora 23.00. Poliţiştii au ajuns la faţa locului, însă nu au aplicat amenzi.

„Cu privire la evenimentul religios desfăşurat la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel, precizăm faptul că poliţiştii şi jandarmii constănţeni au acţionat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislaţia actuală în ceea ce priveşte deplasarea în afara locuinţei în intervalul orar 23.00 - 05.00, precum şi obligativitatea purtării măştii de protecţie în mod corespunzător. Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancţiuni, ci ca oamenii să conştientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare. Persoanele prezente au fost atenţionate verbal, poliţiştii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil”, a precizat IPJ Constanţa.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy