ÎPS Teodosie: Nu putem anula sărbătorile. Sunt zilele lui Dumnezeu. Biserica este și un spital duhovnicesc

 Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

ÎPS Teodosie consideră că sărbătorile, zilele lui Dumnezeu, nu pot fi anulate, pentru că românii cu credință vor fi triști și supuși bolilor. 

”Nu se poate să anulăm sărbătorile. Sunt zilele lui Dumnezeu. Dacă-l iei pe Dumnezeu din viața oamenilor ce cred în el, aceia vor fi oameni triști, supuși bolilor mai rele decât coronavirusul. De aceea, trebuie să menținem sănătatea poporului. 

Știm un lucru clar: specialiști de la NASA au cercetat sfântul potir și au rămas uimiți. În potir nu este niciun microb. (n.r. nu a fost găsită o sursă științifică în sprijinul acestei afirmații). Și ni se recomanda să punem nu știu câte lingurițe sau să amânăm împărtășania. Nu m-am supus la asemenea hotărâri. Hotărârile care nu au temei nu pot fi executate. 

Biserica este și un spital duhovnicesc. Mulți oameni, venind la biserică, se vindecă și e un lucru limpede. Oameni cu cancer, care s-au dus la moaștele Sfântului Nectarie, mai aveau de trăit o săptămână și într-o săptămână s-au făcut complet sănătoși. Sunt atâtea mărturii reale, nu vorbim de povești. 

Oamenii au nevoie de biserică. Biserica e mama duhovnicească a poporului român, cum a spus poetul național, să nu-i schimbăm destinația. E mama noastră, a tuturor, e Maica Domnului văzută și-n lucrare pe Pământ. Aceasta e biserica. De aceea, noi, slujitorii bisericii, suntem ostașii de serviciu ai Mântuitorului Hristos, care apărăm credința, valorile, demnitatea și zestrea spirituală a neamului nostru” a spus ÎPS Teodosie, la Realitatea Plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel