Urmărește emisiunea live


ÎPS Teodosie nu primește prelungire de titular. Decizia celor de la Universitatea "Ovidius" din Constanța

ÎPS Teodosie nu primește prelungire de titular / Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului
ÎPS Teodosie nu primește prelungire de titular / Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

ÎPS Teodosie nu primește prelungire de titular, după ce Universitatea ”Ovidius” a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie.

ÎPS Teodosie, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), nu va mai primi prelungire pentru calitatea de titular după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie, scrie Info Sud-Est. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2020.

VEZI ȘI: Arhiepiscopia Tomisului: IPS Teodosie  este în comuniune cu PF Daniel, nu în supărare

Conducerea Universității ”Ovidius”, precizări

Referitor la pensionarea lui ÎPS Teodosie, conducerea Universității ”Ovidius” a transmis că ”și în cazul invocat vor fi aplicate prevederile specifice ale Legii Educației Naționale și ale Codului Muncii”.

Hotărârea Senatului nr. 623/29.07.2021 stabilește că în absența metodologiei prevăzute de Legea nr. 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior, nu se poate da curs solicitărilor cu privire la menținerea calității de titular după vârsta pensionării.

ÎPS Teodosie a depus o cerere de prelungire de titular

VEZI ȘI: IPS Teodosie, despre românii care se duc la mare: Total dezbrăcați cu tot cu copii. O rușine

Altfel, potrivit acestei hotărâri, niciun cadru didactic nu va mai putea fi titular în cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța după vârsta pensionării. Arhiepiscopia Tomisului a precizat că ÎPS Teodosie a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare ”la solicitarea Decanului și a Consiliului Profesoral” din cadrul Facultății de Teologie. ÎPS Teodosie a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Totodată, Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014 .Odată cu atingerea vârstei de pensionare, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate.

Reamintim că, la sfârșitul lunii mai, Consiliul de Administraţie al Universităţii "Ovidius" din Constanţa a decis să înființeze o comisie de anchetă privind activitatea Şcolii Doctorale de Teologie, în urma informațiilor apărute în presă legate de mai multe încălcări.

VEZI ȘI: Arhiepiscopia Tomisului, precizări la acuzele referitoare la Școala doctorală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel