IPS Teodosie, după declarația președintelui Klaus Iohannis: "Este ca un soi de blestem"

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a avut o primă reacție după declarație președintelui Klaus Iohannis de miercuri.

IPS Teodosie a declarat, miercuri, că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis care i-a îndemnat pe români să stea acasă, altfel, după Paşte, vom avea înmormântări, "este ca un soi de blestem". "A creat panică între credincioşi după o bucurie atât de mare că se aduce sfânta lumină", a spus înaltul ierarh la România TV.

IPS Teodosie a afirmat că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis "a creat panică între credincioşi după o bucurie atât de mare că se aduce Sfânta Lumină".

"Toţi au crezut că un protocol între Patriarhie şi MAI are o valoare de lege. Creştinii se simt marginalizaţi, discriminaţi", a spus Arhiepiscopul Tomisului.

IPS Teodosie a spus la România TV că "această lumină este şi pentru domnul Iohannis" şi "să nu facem o supărare la cea mai mare sărbătoare". Arhiespicopul Tomisului crede că protocolul dintre Ministerul de Interne şi Patriarhie pentru distribuirea Sfintei Lumini de Paşti se va concretiza.

"Eu cred că se va petrece şi acea exprimare că dacă nu ascultaţi, veţi face înmormântare este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii", a spus IPS Teodosie la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel