ÎPS Teodosie, despre vaccinare: Nu putem interzice, nici promova. Nu am un răspuns categoric

IPS Teodosie  Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului
IPS Teodosie Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat, marţi, referitor la vaccinarea împotriva noului coronavirus, că fiecare este 'liber' în lua o decizie în acest sens, el neputând-o nici interzice, nici promova, recomandarea sa fiind să se ţină cont de 'sfatul medicului şi conştiinţa personală'.

ÎPS Teodosie a spus că în ultimele zile a citit mai mult studii medicale decât alte studii, ajungând la concluzia că nu poate avea un răspuns categoric cu privire la vaccinare.

'Cu privire la vaccinare, noi nu spunem ... fiecare este liber să o facă. Nu putem interzice, nici nu putem promova, dar noi aşteptăm şi ne rugăm, că să ştiţi că şi omul participă la vindecarea lui. Dacă se teme de vaccin, efectul va fi mai aspru asupra lui. Dacă vine cu mai multă încredere şi mai mult entuziasm, s-ar putea să-i ajute şi dorinţa şi încrederea lui.

(...) Să ştiţi că m-am ocupat zilele acestea mai mult a citi studii medicale decât a citi alte studii, pentru că trebuie să dau un răspuns, dar un răspuns categoric nu pot să am. (...) Ceea ce recomand cu hotărâre, sunt învăţăturile de la Dumnezeu', a afirmat ierarhul.

Întrebat ce le vor spune enoriaşilor despre vaccinare preoţii din judeţul Constanţa, IPS Teodosie a spus că aceştia au primit ghidul de la Patriarhie şi vor decide în consecinţă.

'Nu am avut timp să-i consult pe toţi. (...) Preoţii au primit acel ghid de la Patriarhie şi sigur fiecare va lua opţiunea, este foarte delicat să recomanzi ceva ce este relativ. Vaccinul ajută dacă atâţia medici se vaccinează. Se vaccinează medicii, farmaciştii, urmează se zice şi profesorii şi preoţii, dar nu este obligatoriu.

(...) Este atâta relativitate şi nesiguranţă. Ce putem să recomandăm este sfatul medicului şi conştiinţa personală. (...) Preoţii nu se vor erija în specialişti sau proroci. (...) Noi vorbim precis despre învăţătura de la Dumnezeu şi relativ despre vaccin', a declarat arhiepiscopul Tomisului, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel