ÎPS Teodosie, despre Putin: Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. UPDATE: Bănescu, reacție

ÎPS Teodosie
ÎPS Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat, că Vladimir Putin este 'cel mai mare ctitor la Sfântul Munte Athos şi la Ierusalim' și nu este 'atât negru cum îl prezintă toată lumea'.

UPDATE

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a făcut declarații, după afirmațiile ÎPS Teodosie.

'Așa cum deja se știe, arhiepiscopul Teodosie obișnuiește să se pronunțe „sui generis” inclusiv pe teme extra-bisericesti.

În virtutea autonomiei eparhiale de care se bucură și pe care alege să o folosească adesea în mod original, are desigur dreptul să se exprime liber pe orice temă, fără ca asta să însemne că se exprimă în numele BOR, ci în nume strict personal. Mai ales atunci când își exprimă preferințe sau varii afinități în legătură cu anumite persoane.

BOR comunică public în plan decizional și la nivelul orientării sale instituționale doar prin Sfântul Sinod și prin Cancelaria acestuia, nu printr-un anumit ierarh.', a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

ȘTIREA INIȚIALĂ

'De ce să nu o spun?! Domnul Putin, care este atât de vehiculat acum în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători.

Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Au altă origine', a declarat arhiepiscopul Teodosie, în emisiunea Dialog duhovnicesc cu ascultătorii, la Radio Dobrogea.

Citește și  Facturi uriașe pentru Mănăstirea Colilia, ctitorită de Becali. Strigătul de durere al Maicii Rafaela: Nu știu ce vom face în continuare

 

Citește și: Judecătorii au respins cererea IPS Teodosie de anulare a deciziei de carantinare. Hotărârea nu e definitivă

IPS Teodosie a contestat, la Judecătoria Constanţa, decizia de carantinare dispusă de DSP București după ce a fost plecat în Iordania, în perioada 16-20 ianuarie 2022

Pe 25 ianuarie, IPS Teodosie a contestat, la Judecătoria Constanţa, decizia de carantinare a sa dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti după ce arhiepiscopul fusese plecat în perioada 16 - 20 ianuarie în Iordania, acesta cerând suspendarea efectelor respectivei decizii, cât şi anularea acesteia.

Amendat de 3 ori de polițiști, cu câte 1.000 lei

Pe 24 ianuarie, arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de trei ori de poliţişti, cu câte 1.000 de lei, la intervale diferite de timp, pentru că, potrivit IPJ Constanţa, 'pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs', după ce a oficiat o slujbă religioasă în Catedrala arhiepiscopală, a participat la un eveniment în aer liber cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române şi, ulterior, cu aceeaşi ocazie, a fost prezent la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis. Începând cu 25 ianuarie, IPS Teodosie a intrat în carantină la sediul Palatului Arhiepiscopal. 

"E absurd să fii amendat fără să fii vinovat"


 
"Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP Bucureşti a sosit în mail-ul personal al ÎPS, luni, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoştinţă în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care ÎPS participa. În măsura în care amenzile date ÎPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului.

Citește și ÎPS Teodosie are un mesaj, după ce Mihai Morar a fost naș pe ZOOM

Vezi și EXCLUSIV  Cum mi s-a părut ÎPS Teodosie, dincolo de imaginea distorsionată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel