IPS Teodosie, despre educația sexuală: Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni

IPS Teodosie, despre educația sexuală / Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului
IPS Teodosie, despre educația sexuală / Foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

IPS Teodosie a dat de înțeles că nu este de acord cu introducerea educației sexuale în școli.

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a vorbit despre posibilitatea introducerii educației sexuale în școli și a spus că nu se poate da copilului un cuțit să se joace deoarece se poate răni, transmite Mediafax. IPS Teodosie susține că a oferi copiilor drepturi de adulți reprezintă o anomalie.

„Educația sexuală: nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, se va răni. Minorii au drepturi de majori, este o anomalie.”, a spus IPS Teodosie, potrivit paginii de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Reprezentantul bisericii mai susține că specialiștii trebuie să se implice pentru a evita intrarea în degringoladă a societății.

„Educatorii, psihologii, oamenii de bună credință trebuie să își spună cuvântul. Societatea are nevoie de înțelepți, fără ei intră în degringoladă.”, mai scrie pe rețeaua de socializare.

Sorin Cîmpeanu: Educaţia sexuală trebuie să fie făcută

'Sunt dezbateri în coaliţie. Punctul meu de vedere este extrem de clar: Educaţia sexuală este extrem de importantă şi trebuie să fie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă - va fi propunerea Ministerului Educaţiei: toţi elevii se înscriu la o disciplină care să conţină elementele de educaţie sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor acelora pentru care părinţii nu sunt de acord. Este acelaşi principiu aplicat în anul 2015 la ora de religie.' a spus Cîmpeanu, în urmă cu o săptămână.

Cîmpeanu a spus că propunerea Ministerului Educaţiei este ca disciplina să fie integrată printr-o repartizare a noţiunilor treptată, corelată cu vârsta elevilor, alături de educaţie sanitară, educaţie pentru alimentaţie sănătoasă, educaţie juridică, financiară, rutieră, care ar putea fi grupate într-un sistem modular sub conceptul 'Educaţie pentru viaţă', 'să fie într-adevăr o oră obligatorie pe săptămână de la clasa a V-a la clasa a XII-a integral gimnaziu, integral liceu', a menţionat ministrul. Cîmpeanu a afirmat că există şi problema resursei umane 'competente' să predea această disciplină, lucru pe care Ministerul Educaţiei are datoria să îl rezolve, conform Agerpres.

VEZI ȘI: Educație sexuală în România. Ce nu o să înveți la școală și e mai periculos decât riscul ca Gigel să rămână băiețel toată viața

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel