ÎPS Teodosie cheamă enoriașii noaptea la biserică. Ce spune prefectul de Constanța

ÎPS Teodosie  Foto: Crișan Andreescu
ÎPS Teodosie Foto: Crișan Andreescu

ÎPS Teodosie îi invită pe credincioși la slujbele din Postul Paștelui, precizând că a cerut autorităților ca noaptea oamenii să poate veni la biserică, dar prefectul județului Constanța îl contrazice.

Arhiepiscopul Tomisului le-a transmis enoriașilor că îi așteaptă în lăcașul de cult, la slujbele ținute pe durate nopții, atunci când sunt pomeniți morții și susține că le-a cerut voie autorităților constănțene.

”Am cerut la autorități să ne dea voie și am luat o hotărâre și nu veți avea probleme. Am cerut să aveți pe propria răspundere și acestă nevoie de a veni la biserică și în aceste zile, joi și sâmbătă și în sâmbetele de dimineață. Sigur vom cere și pentru Denii și pentru Înviere”, a afirmat ÎPS Teodosie.

Pe de altă parte, prefectul județului Constanța îl contrazice, precizând că Arhiepiscopului Tomisului i s-a adus la cunoștință faptul că există un cadru legal, ce se aplică tot teritoriul țării.

”Lui ÎPS Teodosie i s-a comunicat că există un cadru legal, aplicabil pe întreg teritoriul naţional. Sunt convins că, după un an de pandemie, constănţenii au înţelepciunea necesară să facă tot posibilul să se ţină departe de virus şi, implicit, departe de suferinţă.

Aş completa, spunând că e şi o obligaţie morală pe care au, faţă de cei dragi, dar şi faţă de ei înşişi. Este alegerea fiecăruia cum îşi va petrece sărbătorile”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, potrivit Adevărul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel