IPS Andrei Andreicuţ: Are loc o tragedie. Pentru copii este ucigător

IPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului, Sălajului și Maramureșului, a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie dedicată Praznicului Adormirii Maicii Domnului.

"Maica Domnului este ingrijorată de dispersarea familiei creștine. Această îngrijorare este cu temei, pentru că are loc în lume o tragedie, se dispersează, se disoluționeaza familia creștină. Numai anul trecut în România au fost 26 de mii de divorţuri. Și câte mii de copii nu au rămas traumatizați. Este o tragedie, dar pentru copii acest lucru este ucigător", a afirmat mitropolitul, în cuvântul său intitulat "Maica Domnului, îngrijorată de dispersarea familiei creștine".

IPS Andrei Andreicuț a îndemnat tinerele familii să facă cel puțin câte trei copii, "unul pentru tată, unul pentru mamă și unul pentru țară și Biserică". "Atunci nu ne-am mai împuțina (...) Anul trecut, în 26 de mii de familii acest inel de aur al nunții s-a rupt. Care o fi cauza? Cauza cea mai importantă este că oamenii nu mai au suficientă credință în Dumnezeu", a spus înaltul ierarh.

În opinia sa, o altă cauză a destrămării familiilor românilor este exodul tinerilor către alte țări. "O altă cauză este acest exod a milioane de oameni tineri, căsătoriți și necăsătoriți, în Spania, Italia, Franța, Anglia și pe alte plaiuri pentru a-și câștiga pâinea cea de toate zilele. Motivația lor este obiectivă, dar ne doare sufletul, pentru că țara se împuținează și este și cauza înmulțirii divorțurilor, pentru că nu întotdeauna merg cei doi împreună, unul merge, unul rămâne acasă. Și chiar de merg amândoi, condițiile de muncă, condițiile de locuit, pe mulți dintre ei îi fac să divorțeze", a spus mitropolitul.

Potrivit ierarhului, soluția pentru aceste probleme este reîntoarcerea către credință, scrie România TV.

VEZI ȘI: SONDAJ IRES. Rezultatele care răstoarnă tot se credea despre români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel