EXCLUSIV  Ipoteze după ultima mișcare cu alegerile de la Sectorul 1. Chirieac: Este revoltător și nu avem ce face / video

Sursă foto: Facebook Clotilde Armand
Sursă foto: Facebook Clotilde Armand

Analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu două ipoteze privind fraudarea alegerilor de la Sectorul 1.

În începutul emisiunii „Deferiţi mass-media“, de la DC News, analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu două ipoteze privitoare la fraudarea alegerilor de la Sectorul 1:

„Este o rușine ce s-a întâmplat la Sectorul 1 și, dacă vreți, o ultimă dovadă a faptului că, în România, justiția este nefuncțională, ăsta-i cuvântul. Nu se poate ca într-un caz, de acum un an și jumătate aproape, în care o țară întreagă a văzut zeci de inși aflându-se la locul nepotrivit, umblând în saci, doamna Clotilde Armand fiind pe hol și privindu-i, oamenii ăia să nu fie audiați și întrebați ce au căutat acolo. Procurorul șef de secție, Sprâncu, n-a fost audiat. Deci, o rușine și o modalitate obscenă de a mușamaliza un dosar cutremurător, întrebarea fiind cine are interes să-l mușamalizeze și de ce?

De ce? Pot să risc eu o primă explicație. Nu vor să meargă mai departe, pe de o parte fiindcă doamna Armand este și cetățean francez, fără să am nimic cu Franța, deoarece România modernă a fost zidită cu ajutorul unor cetățeni francezi, de la generalul Henri Mathias Berthelot până la Carol Davila, iar pe de altă parte, dacă ar umbla la această situație vizând fraudarea alegerilor, probabil că se gândesc că mult mai puțină lume ar fi dispusă să fraudeze alegerile în 2024, când avem 4 ture de alegeri. Practic, alegem tot peste 2 ani. Nu vor să creeze un precedent, în sensul în care, cu oblăduirea puterii, poți frauda alegerile pentru că nimeni nu se atinge de tine. Este revoltător și nu avem ce face“, a punctat analistul politic Bogdan Chirieac în începutul emisiunii „Deferiţi mass-media“.

Procurorul Iașinovschi a fost detașat

Ieri, CSM i-a acceptat cererea procurorului Sorin Iașinovschi de detaşare, potrivit Antena 3. Până pe data de 1 martie acesta mai rămâne la Secţia pentru investigarea magistraţilor, după care pleacă la unitatea de Parchet de unde a venit, de la Suceava. 

În timp ce cerceta dosarul, s-a ales cu două acţiuni disciplinare pe numele său. Potrivit unor surse Antena 3, s-ar fi făcut anumite presiuni din partea procurorului general, în momentul în care şi-ar fi manifestat intenţia să trimită dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru posibile fraude. Deşi a venit şi a spus o dată că a renumărat voturile, s-a cerut încă o dată renumărarea (...).

Până în acest moment, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, nu a fost audiată în acest dosar, nici Dan Barna sau Nicolae Sprîncu, procurorul-şef de circumscripţie. Zece martori au dat cu subsemnatul, până acum, în acest dosar, însă persoanele cele mai importante nu au fost audiate.

Din peste 20 de camere de supraveghere, s-au vizionat doar imaginile de pe cinci camere. Mai mulţi martori au dovezi, înregistrări, probe noi. Aceștia au făcut solicitări la SIIJ, să le înregistreze cineva, să le verifice şi nu ar avea cu cine să vorbească, potrivit sursei citate (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel