Ipoteza unui război mondial, propagată de presa turcă. Chirieac: În acest caz, nimeni nu poate garanta că Rusia nu ar apela la arme nucleare

Ipoteza unui război mondial, propagată de presa turcă. Chirieac: În acest caz, nimeni nu poate garanta că Rusia nu ar apela la arme nucleare/ Foto: Pixabay, de Geralt
Ipoteza unui război mondial, propagată de presa turcă. Chirieac: În acest caz, nimeni nu poate garanta că Rusia nu ar apela la arme nucleare/ Foto: Pixabay, de Geralt

Presa din Turcia a lansat ipoteza potrivit căreia NATO ar plănui un război cu Rusia în perioada următoare. 

 

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre acest subiect, la România TV, întrebat fiind dacă anul acesta ar putea avea loc un conflict între NATO și Rusia, așa cum vehiculează presa din Istanbul. 

„Nu, NATO nu-și dorește sub niciun motiv să intre într-un conflict direct cu Rusia, precum nici Rusia nu își dorește asta. Acum că președintele Erdogan are alegeri în 3 luni de zile... Una este sprijinul militar acordat Ucrainei și cu totul altceva este să ai un război NATO-Rusia.

Nu se pune problema că Rusia n-ar fi rapid înfrântă, din punct de vedere convențional, dar în cazul acesta nimeni nu poate garanta că Rusia nu va apela la arme nucleare. Și ce înseamnă să fie înfrântă Rusia? Cucerești Moscova? Ocupi Kremlinul? Vrei să distrugi Federația Rusă? Oricum există acest pericol din interior.

În opinia mea, vorbim despre o informație falsă” spune Bogdan Chirieac. 

În toată această agitație, Vladimir Putin a comparat conflictul din Ucraina cu ce de-al Doilea Război Mondial.

„Este incredibil, dar este un fapt: ne amenință din nou cu tancuri germane Leopard”, a spus Vladimir Putin.

„Din păcate, vedem că aceeași ideologie, în forma sa modernă, și manifestare amenință din nou în mod direct securitatea țării noastre”, a spus el într-un discurs de joi.

„Din nou și din nou trebuie să respingem agresiunea Occidentului colectiv”, a adăugat președintele rus, conform Al Jazeera.

Tot zilele trecute, un general rus a amenințat că va bombarda bazele aeriene NATO din Polonia și România.

Evgheni Bujinski, un general rus, a amenințat că „bazele aeriene NATO vor deveni o țintă justificată pentru forțele ruse dacă vor fi disponibile pentru avioanele ucrainene”.

„Dacă țările NATO decid să-și implice forțele aeriene, ar putea începe să opereze din bazele aeriene NATO din apropiere, în România și Polonia, de exemplu”, a spus Buzhinsky, adăugând că bazele aeriene „devin o țintă care poate fi învinsă legal din punctul de vedere al dreptului internațional.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel