Ipoteză șoc: Unul dintre tablourile furate din Olanda ar fi fost ars

Potrivit unei expertize făcute în cadrul unui laborator de specialitate de la Muzeul de Artă, cel puţin unul dintre tablourile furate din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda ar fi  fost ars.

În urma probelor ridicate la percheziţiile din locuinţa mamei lui Radu Dogaru au fost găsite urme de la pictură, fapt ce  a determinat expertizarea cenușii în cadrul unui laborator specializat, scrie Mediafax.

Potrivit DIICOT, ancheta privind furtul de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam stagnează momentan întrucât procurorul de caz a dispus efectuarea unei expertize mai puţin obişnuite.

Procurorii cer experţilor în domeniu să analizeze compoziţia chimică şi structurală a cenuşii şi să spună dacă, pe baza rezultatelor, se poate dovedi că aceasta conţine urme de uleiuri specifice, cerneluri sau vopseluri de pictură, sau este vorba despre cenușa rezultată în urma arderii unor rame ale tablourilor furate.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

 Trei dintre suspecţi, Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru au fost arestaţi pentru modul organizat în care au acţionat, pentru comiterea acesteia pe teritoriul unui stat străin şi pentru mărimea prejudiciului, aproximativ 18 milioane de euro fiind valoarea de asigurare, arăta instanţa Judecătoriei Sectorului 5, în motivarea deciziei.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel