Ipoteză șoc: avocații lui Băsescu au greșit cererea. De Ce a pierdut președintele procesul etnobotanicelor

Procesul etnobotanicelor este departe de a se fi încheiat, susțin specialiștii, în așteptarea motivării Instanței. Mugurel Surupăceanu a câștigat procesul cu șeful statului, la judecătorie, dar mai mult ca sigur avocații lui Traian Băsescu vor face recurs. Un senator PSD a declarat, pentru De Ce News, că ar putea fi vorba despre o eroare a juriștilor care l-au reprezentat pe Băsescu la proces.  Ipoteza unei erori a avocaților lui Băsescu va fi validată sau invalidată după publicarea motivării.

basescu-la-tribunal

”Am văzut modul în care avocații lui Traian Băsescu au formulat acțiunea și cred că e o greșeală de abordare a cazului, ne-a declarat avocatul Dan Șova (USL). Dacă auzim doar de această hotărâre, fără să-i citim motivarea, ni se va părea că Instanța a stabilit că guvernul și președinția sunt implicate în afacerile cu droguri sau nu au făcut destul pentru a le combate. În realitate, nu aceasta era cauza pe care trebuia să o lămurească  judecătorul. Președintele a făcut o acțiune de recâștigare a încrederii în instituția prezidențială, din câte știu eu. Ori, punctul forte al susținerii lui Mugurel Surupăceanu a fost tocmai Raportul Comisiei prezidențiale privind drogurile, care recomanda dezincriminarea consumului. Traian Băsescu a susținut una, la proces s-a demonstrat alta, deci instituția nu putea fi reabilitată”.

Cu alte cuvinte, dacă ar fi făcut plângerea în nume personal, ar fi câștigat?

”Eu cred că avocații lui ar fi trebuit să formuleze o cerere pentru despăgubiri din partea lui Surupăceanu, în nume personal, plângându-se că acesta nu a spus adevărul despre președinte. Astfel, Surupăceanu ar fi trebuit să aducă dovezi că Băsescu e implicat sau că sprijină, prin neintervenție, consumul de droguri. Repet, este doar o ipoteză, până nu vedem motivarea, dar cred că implicarea instituției prezidențiale a fost o greșeală de abordare a avocaților”.

Citeşte şi:

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu: Mă aştept la represalii gândite de Traian Basescu împotriva mea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel