Ipoteza lui Meleșcanu în scandalul "Turcescu - ofițer acoperit": Nu deconspirarea e problema

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Teodor Meleșcanu, crede că jurnalistul Robert Turcescu a declarat că a fost ofițer acoperit pentru că nu a avut încotro. "Problema nu este deconspirarea făcută de Robert Turcescu, problema mea este de ce a acceptat să fie ofițer acoperit", a întrebat Meleșcanu.

"Este un jurnalist cu reale calități și cu atât a fost mai mare surpriza mea când am văzut pe televizor faptul că a fost pus în imposibilitatea de a reacționa altfel decât prin a se deconspira pe el însuși. Sigur, din punct de vedere uman, înțeleg zbuciumul și tragedia prin care trece. Înțeleg că sunt niște probleme, nu le cunosc care sunt acestea.

Singura mea problemă este alta: atunci când te hotărăști să faci o treabă și îți asumi așa ceva, duci treaba până la capăt. Problema nu este deconspirarea făcută de Robert Turcescu, problema mea este de ce a acceptat să fie ofițer acoperit. Nimeni nu omoară, nimeni nu strânge cu ușa să devii neapărat", a declarat Teodor Meleșcanu, în ediția de marți a emisiunii "Jocuri de Putere, de la Realitatea Tv.

"Cum a ajuns să fie recrutat, pentru că nu putea să fie recrutat fără ca el să-și dorească acest lucru, fără ca el să fie de acord", a subliniat fostul șef al spionajului extern.

Întrebat dacă varianta șantajului în cazul Turcescu poate fi exclusă, Meleșcanu a răspuns: "Eu am un principiu pe care l-am învățat: nu se poate exclude nimic".

Fostul director al SIE spune că scandalurile declanșate în ultima vreme în jurul serviciilor secrete afectează imaginea acestor structuri.

"Niciodată nu ai voie să deconspiri numele agenţilor care lucrează pentru tine. Se erodează încrederea privind capacitatea serviciului. Gândiţi-vă că mergi să convingi pe cineva să lucreze pentru România şi-i spui: Stai liniştit, nu ţi se va întâmpla nimic. Şi a doua zi se vede în ziare.Sigur, asta ne afectează credibilitatea. Este o infracţiune să deconspiri pe cineva. Lumea poate să-şi închipuie lucruri halucinante câteodată", a mai afirmat Meleşcanu.

Năstase: Turcescu, pionul sacrificat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel