Ipoteză cutremurătoare: De ce s-a prăbușit elicopterul SMURD

Cu zece zile înainte de Crăciun, în 15 decembrie, un elicopter SMURD s-a prăbușit. Patru persoane și-au găsit sfârșitul în apele reci ale Lacului Siutghiol. În urma lor a rămas o liniște mormântală și un soare, care fusese nevăzut de o lună, ce se oglindea, în apus, pe Lacul Siutghiol. 

Ce a curmat viața a patru persoane? Care au fost cauzele? Ceață nu a fost. Nici aparatul de zbor, care era nou, și care, potrivit raportului, nu a avut nicio defecțiune. Vizibilitatea era de șase kilometri, zborul se făcea sub 3.000 de metri, cu vizibilitatea solului. O eroare umană, ultima ipoteză. 

Un jurnalist de la Ziar de Cluj, Liviu Alexa, a scris un editorial în care a lansat o ipoteză cutremurătoare cu privire la motivul prăbușirii elicopterului. 

El scrie că adevăratul motiv al prăbușirii elicopterului SMURD nu va apărea în niciun raport de expertiză public, dar apare în raportul înmânat premierului Victor Ponta. Se numește indisciplină și este o practică la Constanța. 

Traian Băsescu, fotografii nemaivăzute. Cum își petrece fostul președinte timpul liber

Jurnalistul scrie că pilotul comandor Petre Cătuneanu "s-a jucat efectiv cu elicopterul, practică des întâlnită la Constanța. Mai pe șleau, ajuns deasupra luciului de apa de la Siutghiol, Cătuneanu, cu 2.000 de ore de experiență pe acel elicopter, a vrut să îi amuze pe colegii de echipaj și, prin manevre pe care le mai încercase deja, făcute prin balansarea elicopterului foarte aproape de luciul lacului, să ridice apa și să facă valuri spectaculoase, "cascadorie" impresionantă pe care, iar ăsta e un alt adevăr trist, au mai încercat-o și alții în trecut".

Liviu Alexa mai scrie că "surse foarte serioase din SMURD Constanța și ROMATSA m-au asigurat că asta e purul adevăr". 

Jurnalistul citează și o declarație de-ale unei vecine ale pilotului din Buzău, acordată ziarului România Liberă: "Zborul era viața lui, era un om deosebit, o bunătate de om. Se lăsa cu aparatul când trecea prin zonă și ne făcea cu mâna. Ne făcea grădina praf, ne răvășea toate florile, era plăcerea lui să se lase în jos cu aparatul și să ne salute. Îl salutam și noi. Uite acum ce s-a întâmplat". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel