IPOCRIZIE care l-a costat funcția de MINISTRU al Sănătății. „Să se dea exemplu fără zarvă”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul ceh al Sănătății și-a luat la revedere de la funcție după ce a mers la un restaurant în Praga, încălcând astfel restricțiile pentru oprirea răspândirii coronavirusului pe care el însuși le-a dictat.

Conform The Guardian, epidemiologul Roman Prymula a fost arhitectul restricțiilor cehe. El a fost fotografiat miercuri noaptea de tabloidul Blesk cum părăsea un restaurant deschis ilegal doar pentru personalități, la câteva ore după lockdown-ul din țară. Soarta sa politică a fost deja pecetluită de premierul Anderj Babis care i-a spus să demisioneze sau va fi demis.

„Nu putem să facem ce zice popa, nu ce face popa. Cred că ministrul ar trebui să se dea exemplu fără zarvă”, a transmis prim-ministrul ceh. „De astfel, i-am cerut să își dea demisia. Dacă nu o face, o să-l dau eu afară. I-am cerut și lui Faltynek să își dea demisia din poziția de vicepreședinte al partidului ANO. Îmi pare rău, și-a cerut tuturor scuze pentru asta”.

Cehia are parte de o creștere uriașă a infectărilor, cu 14.150 cazuri zilnice, după un vârf de aproape 15.000 de rezultate pozitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel