Urmărește emisiunea live


Hillary Clinton, spionată de serviciile secrete germane

hillary clinton benghazi dece
hillary clinton benghazi dece

Presa germană susține că serviciile secrete de la Berlin au spionat cel puțin o convorbire telefonică a fostului secretar de stat Hillary Clinton

Süddeutsche Zeitung (SZ) și canalele publice regionale de radioteleviziune NDR și WDR se bazează pe documente furnizate agenției CIA americane de un spion din rândurile BND, agenția de informații germană. SZ și NDR s-au dedicat în mod special în ultimele luni dezvăluirilor despre spionajul dintre marile puteri, conform Agerpres.

Dezvăluirile survin după ce Germania, prin vocea cancelarului Angela Merkel, s-a declarat șocată de acțiunile de spionaj ale Washingtonului care vizau activitatea Berlinului sau, în particular, pe cea a șefului Guvernului.

Ele nu precizează când se presupune că a fost ascultată convorbirea, dar cazul ar fi fost evocat de John Kerry, succesorul dnei Clinton, cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier.

Cele trei media citează o sursă anonimă din guvernul german potrivit căreia conversația dnei Clinton ar fi fost interceptată din greșeală, în timp ce ministrul se afla într-un avion al guvernului american.

Dar spionarea unor personalități politice americane "nu ar fi un singur caz", afirmă SZ, WDR și NRD, potrivit cărora BND ar fi fost mandatată de asemenea de guvernul german "să spioneze un partener din NATO", dar ele nu precizează care.

Dezvăluirile de anul trecut despre ascultarea telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel de către informațiile americane au șocat profund Germania și încă împovărează astăzi relațiile germano-americane, în mod tradițional foarte puternice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel