IPJ Giurgiu a avut în lucru 52 de dispariţii de minori şi persoane adulte în judeţ în acest an. 45 au fost soluţionate

Un număr de 52 de cazuri de dispariţii de minori sau persoane adulte au fost înregistrate în judeţul Giurgiu de la începutul acestui an şi până în prezent, fiind soluţionate 45 dintre acestea, informează reprezentanţii IPJ Giurgiu.

'În 2019 au fost înregistrate în judeţul Giurgiu un număr de 52 de dispariţii sau plecări voluntare de la domiciliu ale unor persoane minore sau majore, dintre acestea 45 de cazuri au fost soluţionate', a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.

Potrivit sursei citate, la cele şapte cazuri nesoluţionate în acest an se mai adaugă 23 de cazuri nesoluţionate din 2001 şi până în 2018. 'La nivelul IPJ Giurgiu se află în lucru 30 de cazuri de dispariţie, plecări voluntare, dintre care zece persoane sunt de sex feminin, două minore şi opt majore, şi 20 de persoane de sex masculin, trei minori şi 17 majori, cazuri înregistrate din anul 2001 şi până acum, cel mai vechi caz fiind al unei minore de 16 ani dispărută în anul 2001', a completat Emanuela Sârbu. Cei mai mulţi dintre cei dispăruţi au fost găsiţi la rude, prieteni, la iubiţi sau la cerşit.

'Avem ultimul caz al unui băiat minor dispărut în urmă cu câteva zile de la un centru de îngrijire pentru minori din municipiul Giurgiu. Acesta a fost plecat de şapte ori până acum din centru şi de fiecare dată a fost găsit la cerşit. De data aceasta încă nu a fost găsit. Dintre cazurile recente, mai avem o fată în vârstă de 19 ani dispărută de la domiciliu în luna iulie 2019 care a fost găsită în Bucureşti, cu iubitul', a încheiat purtătoarea de cuvânt a IPJ Giurgiu.

Un caz vechi, nerezolvat nici acum şi care a ridicat multe semne de întrebare la acea vreme pentru că s-au efectuat multe căutări, inclusiv cu scafandrii în Dunăre, este şi cel al dispariţiei unei minore în vârstă de opt ani în anul 2011 din cartierul Istru din municipiul Giurgiu. Din spusele martorilor de la acea vreme, fetiţa plecase la joacă în cartier şi voia să-şi cumpere îngheţată, dar nu a mai revenit acasă şi nu a mai fost găsită. În judeţ, au mai fost şi situaţii de persoane în vârstă despre care se presupune că nu au mai găsit drumul spre casă şi au fost găsite decedate în canale de irigaţii sau alte zone cu vegetaţie abundentă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel