Iordache despre proteste: Forţele de ordine şi-au făcut datoria

Bogdan Cotigă / 21 iun 2018 / 12:42 Salveaza PDF Comentarii
Florin Iordache
Descriere foto: Florin Iordache

Deputatul PSD Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat joi că forţele de ordine şi-au făcut datoria la protestele din Piaţa Victoriei.

Acesta a invocat dreptul fiecăruia la circulație. "Eu cred că forţele de ordine şi-au făcut datoria. Forţele de ordine trebuie să păstreze nişte condiţii minimale pentru cei care vor să poată circula. Dacă eu sau dvs vrem să trecem prin acea zonă şi nu avem nimic de a face cu protestele, de ce ni se încalcă dreptul de liberă circulaţie? Dacă vor să protesteze, am înţeles că este un spaţiu acolo, pot protesta, pot să spună ce nemulţumiri au", a afirmat Iordache, întrebat de protestul de miercuri seara din Piaţa Victoriei.

"Trebuie să facem legea și mai dură"

De asemenea, întrebat în legătură cu faptul că un jurnalist străin a fost reţinut, Iordache a răspuns: "Dacă a încălcat legislaţia, foarte bine că l-au reţinut. Legislaţia trebuie să fie şi pentru români şi pentru străini. Sunt convins că forţele de ordine, în momentul în care au arestat pe cineva, persoana respectivă a încălcat o normă, fie că discutăm de Codul penal, fie că discutăm de Legea circulaţiei. În momentul în care cineva organizează mitinguri neautorizate, blochează dreptul meu, al dvs de liberă circulaţie, e o încălcare a anumitor drepturi.

Deci, sub deviza aceasta că putem protesta pentru nu ştiu ce ni s-a năzărit nouă şi blocăm dreptul unor persoane normale, la o viaţă normală, la respectarea legislaţiei, nu e normal. Deci, cine încalcă legea trebuie să facem legea şi mai dură. Adică trebuie să ne conformăm cu toţii, de la ziarişti până la politicieni', a adăugat Iordache. Circulaţia între sediul Guvernului spre statuia Aviatorilor a fost blocată miercuri seară, la protestul din Piaţa Victoriei având loc mai multe incidente între jandarmi şi participanţii la manifestaţie. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25