Ionuț Moșteanu: Puneți-l pe Ilie Bolojan premier și venim la masă

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a făcut declarații din Parlamentul României.

Ionuț Moșteanu a vorbit despre condițiile în care USR se va așeza din nou la masă alături de PNL și UDMR:

„Așteptăm o nouă propunere de premier, noi nu putem să propunem un premier PNL. Am votat o moțiune de cenzură prin care l-am trimis pe Florin Cîțu acasă. Eu pot să spun acum, puneți-l pe Ilie Bolojan premier și venim la masă. Poate se uită peneliștii la televizor, dar nu cred că asta e soluția.

Asta trebuie să se întâmple în cadru instituțional la Cotroceni, președintele să vadă care sunt condițiile fiecărui partid, care este majoritatea, cu ce condiții și care este premierul care se profilează în această majoritate. Ieri a fost un deznodământ al acestei crize politice care era un deznodământ previzibil pentru orice politician, pentru orice membru al Parlamentului“, a precizat deputatul Ionuț Moșteanu.

Iohannis, răspuns după ce a fost întrebat dacă Florin Cîțu mai poate fi premier

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat miercuri dacă mai poate Florin Cîțu să fie premier.

"După votul de ieri, Florin Cîțu mai poate fi premier în vreo formulă de guvern? Luați în calcul să faci o nouă desemnare a sa?", a fost întrebarea adresată de către o jurnalistă, miercuri, pentru Klaus Iohannis.

"Vă întreb pentru că lideri din actuala conducere a PNL spun că Florin Cîțu rămâne propunerea partidului, iar pe scena politică circulă multe scenarii conform cărora, după anumiți pași, intenționați să-l desemnați tot pe Florin Cîțu.", a explicat jurnalista. 

Președintele Klaus Iohannis a răspuns la Brdo, în Slovenia, că "orice persoană susținută de o majoritate parlamentară poate să devină premier, evident, așa scrie în Constituție. Nu există nicio piedică."

În ceea ce privește posibilitatea ca Ludovic Orban să fie luat în calcul pentru funcția de premier, Iohannis a spus că "din informațiile mele, politica partidelor se face în forurile partidelor și nu în presă."

Iohannis: Liderii partidelor au țopăit prin Parlament că vor circ. Habar nu au ce se întâmplă

"Am constatat, ieri, în Parlament, un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului Florin Cîțu. Și dumneavoastră ați putut să observați, după ce s-a încheiat moțiunea, liderii și membrii partidelor care au votat această moțiune, au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Da, probabil dumnealor au dărâmat un Guvern și habar nu au ce se întâmplă după aceea, deci nu vin la consultări. 

Alții au țopăit pe acolo spunând că vor să suspende președintele. Nu văd ce ar rezolva suspendarea președintelui în relația dintre partide, dar cu siguranță ar crea circ și, probabil, despre asta vorbim, vor doar circ. Alții au venit în fața microfoanelor cu tete ca și cum acum, prima dată, s-ar inventa coaliția și nu ei ar fi fost cei care au detonat coaliția și au dus la căderea Guvernului. Eu cred că e nevoie de zile bune până când toată lumea coboară cu picioarele pe pământ", a mai declarat președintele Iohannis, miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel