Ionuţ Cătălin Sindile, profilul noului șef al Jandarmeriei Române

Bogdan Cotigă / 15 aug 2018 / 09:59 Salveaza PDF Comentarii
Ionut Sindile
Descriere foto: Ionut Sindile

Prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuţ Cătălin Sindile, a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române, începând de miercuri, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile are 40 de ani şi este născut în judeţul Teleorman. El a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza în anul 2000, la arma jandarmi, având o vechime de 18 ani în Jandarmeria Română. 'Ionuţ-Cătălin Sindile are o relevantă activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaţionale sub egida Uniunii Europene', precizează MAI. Funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române a fost ocupată interimar, în ultimul an, de colonelul Sebastian Cucoş.

Il admiră pe Collin Powell

Într-o postare pe Facebook, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti posta un citat din cuvântările fostului secretar de stat american Collin Powell, preferat de Sindile: „Ziua în care soldații nu mai vin cu probleme la tine este cea în care încetezi să le mai fii comandant. Fie și-au pierdut încrederea în capacitatea ta de a-i ajuta, fie au ajuns la concluzia ca nu-ți pasă. Orice variantă este un eșec pentru leadership.”  

Interimat până la finalizarea anchetei

Administraţia Prezidenţială informa, marţi, că luarea unei decizii a Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în ce priveşte numirea definitivă a colonelului Sebastian Cucoş în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române ar urma să se realizeze abia după pronunţarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române de la protestul din 10 august. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25