Ionuț Mișa, declarații de ultimă oră. Casa lui Iohannis, motiv de replici

Ionuț Mișa a fost întrebat, la Antena 3, ce a făcut ANAF în săptămânile ulterioare conferinței ministrului de Finanțe și izbucnirii unui scandal legat de recuperarea sumelor de bani de la familia Iohannis.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat următoarele: "I-am cerut ANAF-ului să-mi dovedească sau să-mi spună dacă s-a cerut în mod clar către Cartea Funciară includerea acelui imobil ca fiind al statului. Mi s-a transmis un document. Când m-am uitat, am văzut că au trimis, de fapt, cerere de solicitare de radiere a familiei Iohannis din Cartea Funciară. Vor trebui să facă acum o solicitare oficială către Cartea Funciară prin care să ceară, practic, ca acel imobil să fie al statului. Dacă ei vor răspunde că nu, măcar știm că această cale nu poate fi urmată. Dacă răspund că da, în ziua doi notificarea sumei de plată, și dobânzi, și ce mai este acolo".

Ce a zis Mișa

Șeful ANAF a avut, joi, o intervenție telefonică la Antena 3. "Vreau să vă spun că ANAF este organ de executare silită. Pentru a se recupera o creanță trebuie să aibă un titlu și, până în momentul de față, ANAF nu a primit de la Ministerul de Finanțe un titlu pe care ulterior să-l execute. Un titlu care să ateste că statul român este proprietarul acestui imobil”, a spus Ionuț Mișa, la Antena 3.

"ANAF este un organ de executare, el nu poate executa decât în baza unui titlu. Deci, ANAF este doar împuternicit să facă acest demers, el execută în baza unui titlu", a zis Mișa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel