Urmărește emisiunea live


Ionica Tarău, scrisoare deschisă: Vă bateți joc de niște suflete

Ionica Tarău, mamă a unui tânăr care nu poate auzi și nici vorbi, a transmis o scrisoare deschisă prin care trage un semnal de alarmă.

”Scrisoare deschisa
Catre Inspectoratul Școlar General Buzău
Doamna inspector general,

Urmare a depistării unor copii care aud și vorbesc foarte bine, care merg în învățământul de masa pana la clasa a V a sau au IX, apoi se regăsesc în învățământul special respectiv Liceul pentru deficiente de auz Buzău (care de fapt este școală profesionala și nu liceu alta neregula), va solicit public sa efectuați un control pentru a ne spune câți copii săraci vorbitori auzitori parcurg învațămantul special... pentru deficiente de auz ... Din cauza sărăciei și nicidecum a unui handicap.

Solicit aceasta deoarece acești copii cu false și închipuite diagnostice după absolvirea acestei scoli speciale devin asistati social etichetați handicapați, surdo muti, nebuni, deși mulți dintre ei sunt perfect sănătoși.

Exemplu real Laura F., o tânără care după absolvirea acestei scoli, nu-și poate găsi un loc de munca. Etichetele puse în perioada cât a studiat în Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de auz Buzău i-au distrus complet viitorul, nicidecum nu a fost recuperata pentru a avea un loc de munca! A studiat pana in clasa a IX în învățământul de masa, a avut auzul perfect ca în clasa a IX sa devina surda... Având handicap grav cu însoțitor.

Aducând în învățământul special pentru deficientii de auz copii care vorbesc și aud, va bateți joc de niște suflete care au de suferit toată viata!

Comisia pentru evaluarea și orientarea școlară, comisia pentru evaluarea și încadrarea în grad de handicap a minorilor este direct răspunzătoare și dvs în același timp.

Vom informa:

Consiliul Județean Buzău care suporta lunar 4000 lei lunar pentru un copil sa-l transforme din copil normal sănătos într-un tânăr cu handicap și nu invers.

Ministerul Educației,

Guvernul României.

Aici sunt banii care se risipesc fără responsabilitate.

10 luni x 4000 /luna x... Sute de copii normali sa fie transformați în tineri handicapați!”, a fost scrisoarea Ionicăi Tarău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel