Ionela Anastase, despre cel mai tânăr jurnalist care a văzut moartea la Colectiv

Ionela Anastase scrie pe blogul său despre "cea mai tânără jurnalistă care a văzut moartea la Colectiv.

"Se intorc, rand pe rand, la locul tragediei martori, supravietuitori, asistente, medici, pompieri, jandarmi, jurnalisti. Au ajutat, cu totii, in noaptea fatidica, cum au putut.

Printre ei, o colega de-a mea, reporter de noapte, incepator. Nu cred ca are mai mult de trei luni de cand e angajata la Romania tv. S-a intors si ea aseara la Colectiv si m-a emotionat profund povestea ei despre ce a facut acolo si ce a vazut. Abia acum a putut sa vorbeasca.

Ioana Cirstea, care are varsta multora dintre tinerii care au fost in clubul groazei vineri seara, a revenit la locul faptei dupa trei zile. Nimic nu mai era la fel. A gasit o mare de lumanari aprinse in memoria victimelor si (inca) sute de oameni veniti sa se roage pentru cei care se lupta cu viata pe un pat de spital.

"Cât de diferit este locul unde acum 72 de ore se dădea o lupta crâncenă intre viața și moarte. Acum s-a lăsat o liniște apăsătoare pe care însă o simți pana în măduva oaselor.

Stau chiar pe locul unde, acum doua zile, băiatul în vârstă de 15 ani murea în brațele mamei lui și văd porțile mari ale fabricii care acum sunt închise. Vineri, ieșeau cu corpurile fumegânde tineri de vârsta mea.

M-am impiedicat de cadavre.

Abia acum, după atâta timp, am reușit sa-mi amintesc lucrurile pe care le-am văzut vineri, șocul trăit aici parcă mi-a blocat mintea. Am trecut pe lângă niște obstacole care păreau a fi saci negri și m-am gândit ca ar fi trebuit luați din drum pentru ca blochează circulația. Abia la o privire mai atenta mi-am dat seama ca erau, de fapt, 3 trupuri carbonizate.

Am trecut mai departe și m-am oprit în dreptul porților, de-acolo veneau mai mulți oameni.

Am văzut uniforme de pompieri, de polițiști și salopetele roșii ale celor de pe ambulante. Printre ei, veneau rătăcite umbre negre care, de fapt, erau tineri extrem de arsi.

Mi-au atras atenția doi tineri, fata și băiat, care veneau împreună. Băiatul părea într-o stare mai bună, dar cu rani pe maini, spate, abdomen, fata si ceafa. I-am vazut corpul ars si dezgolit pentru ca hainele erau arse, ramasesera doar gulerul si o maneca din ceea ce parea a fi un tricou. Acest baiat a ajutat-o pe fata sa se aseze pe targă. Ea tremura din toate încheieturile și stătea cu mâinile în sus, ca un medic care s-a dezinfectat. Nu au vorbit deloc, au așteptat resemnați sa fie transportați la spital. Dupa un timp, targa cu fata a trecut prin fata mea si am vazut trupul unei tinere asupra căruia stăteau mai mulți medici și asistente. S-au chinuit sa o resusciteze, facandu-i masaj cardiac.

La un moment dat, m-a batut pe umar un tanar. Cand m-am intors, am vazut un baiat de varsta mea care avea nevoie de ajutor. Am strigat cat am putut de tare sa vina un medic sau o asistenta. Au venit doua asitente si un pompier.

Nu stiu cati dintre cei pe care i-am vazut au supravietuit, dar stiu sigur ca nu voi uita acea noapte nenorocita cand eram de serviciu."

Marturia Ioanei Cirstea, colega mea de doar 24 de ani, te lasa inmarmurit", scrie Ionela Anastase pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel