Ionel Arsene: Proiectul "Ținutul lui Creangă", 60 de hectare sub cupola Moldovei din secolul XIX

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț
Ionel Arsene, președintele CJ Neamț

Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean Neamț, a precizat că proiectul "Ținutul lui Creangă", realizat la limita orașului Târgu-Neamț, va fi unul, care, prin transpunerea poveștilor și amintirilor lui și prin oportunitățile de petrecere a timpului liber, te va transpune   într-o lume de altădată. 

Am coordonat astăzi discuțiile în cadrul unei noi întâlniri pe tema studiului de prefezabilitate pentru Ținutul lui Creangă. Sunt foarte mulțumit de cum reușim să conturăm acest proiect pe care îl consider vector al dezvoltării turistice și economice în Neamț, pentru că cine va veni în fascinantul Ținut al lui Creangă, sigur va dori să cunoască și alte locuri din județul nostru.

În urmă cu 3 săptămâni am purtat primele discuții cu echipa proiectantului pe tema viitorului complex de agrement. Astăzi, specialiștii au revenit la Consiliul Județean, cu studiul de prefezabilitate în care au fost incluse observațiile punctate la întâlnirea anterioară.

Vezi și: Ionel Arsene: Start pentru "Ținutul lui Creangă", un proiect de anvergură pentru județul Neamț

Tot complexul va fi sub cupola Moldovei din secolul XIX, iar Creangă va da specificul locului, prin transpunerea poveștilor și amintirilor lui și prin oportunitățile de petrecere a timpului liber ca într-o lume de altădată. Desigur, nu vor lipsi serviciile de lux, specifice mileniului III. Vreau ca acest proiect să atragă prin tot ceea ce va oferi: farmecul arhitecturii zonei, a experienței vieții în case tradiționale, a relaxării totale, datorită îmbinării tradiționalului cu modernul.

Urmăresc cu deosebită atenție realizarea acestui complex, care vreau ca la final să facă din județul Neamț reper al turismului european. Este suficient spațiu pentru a-l realiza astfel încât să corespundă celor mai exigente cerințe din partea vizitatorilor, oricare ar fi vârsta, preocupările sau starea lor de spirit!

Complexul de agrement va fi realizat la limita orașului Târgu-Neamț și va ocupa o suprafață de peste 60 de hectare", a precizat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel