EXCLUSIV  Ion Munteanu, numit guvernatorul Deltei. Vâlcu, comentariu ironic după decizia Guvernului Orban

Darius Muresan / 25 dec 2019 / 14:40 Salveaza PDF Comentarii

Premierul Ludovic Orban guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării Cătălin Ţibuleac cu Ion Munteanu.

Potrivit celor de la News.ro, Ion Munteanu, noul guvernator a fost director executiv al Direcţiei administrare patrimoniu, educaţie ecologică şi relaţii internaţionale din cadrul Adminstraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Din această poziţie, el este membru al Colegiului executiv al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", for care are rolul de a pune în aplicare deciziile guvernatorului, ale Consiliului ştiinţific şi ale Consiliului consultativ de administrare.

Fostul guvernator Cătălin Țibuleac a fost schimbat din funcție după numai șase luni.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat ironic numirea noului guvernator. Acesta a amintit de dezastrul ecologic din ultimii 15 ani din Delta Dunării și a subliniat că ”reforma” propusă de guvernul Orban este făcută tot cu oameni din sistemul pe care trebuie să-l reformeze.

„Dacă ARBDD a fost administrată bine, dacă nu există braconaj, dacă s-au făcut repopulări, s-au oprit exploatațiile agricole, dacă mediul este mai curat, speciile de animale sunt protejate, dacă au fost investiții, iar canalele sunt întreținute și navigabile, dacă s-au făcut decolmatări pe canalele care alimentează lacurile, înseamnă că Delta e un exemplu de succes. Așa că trebuie continuat în modul în care s-a administrat din 2004 încoace, iar asta nu se poate face decât cu un om din interior, cu unul care a contribuit la acest succes”, a comentat jurnalistul Val Vâlcu numirea lui Ion Munteanu.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29