Ion Țiriac vrea să vândă turneul de tenis de la Madrid

Ion Țiriac, cel mai de succes om de afaceri din România, se află în negocieri pentru a vinde turneul de tenis de la Madrid, care face parte din categoria ATP World Tour Masters, pentru o sumă de peste 200 milioane de euro, au declarat pentru profit.ro mai multe surse.

În urmă cu câteva luni, Țiriac afirma că Madrid Open organizat anual în luna mai a generat în 2015 venituri totale care au depășit 200 de milioane de euro. El a precizat că turneul i-a adus în acest an un profit net de 35 de milioane euro.

Omul de afaceri a vorbit, tot atunci, despre o posibilă vânzare a turneului, după ce ATP i-a cerut să crească premiile puse în joc la masculin cu circa 80%, de la aproape 4,2 milioane de dolari în prezent la 7,4 milioane dolari. La feminin premiile au totalizat aceeași sumă.

Ion Țiriac uimește. Cine ar putea beneficia de averea sa impresionantă

Madrid Open este unul dintre cele 9 turnee ATP World Tour Masters 1000, adică cele mai prestigioase turnee masculine după cele patru turnee Grand Slam.

Recent, Ion Țiriac a vândut participația de 45% din titlurile UniCredit Țiriac Bank către grupul italian UniCredit, acționar majoritar al bănci. Deși niciuna dintre cele două părți nu au precizat valoarea tranzacției, aceasta se pare că ar cea mai mare din sistemul românesc de după criză, evaluată la câteva sute de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel