Ion Țiriac dă în judecată statul român, nemulțumit de chiria mare care i se cere

Ion Țiriac își caută dreptatea în instanță, nemulțumit de faptul că statul român îi percepe o chirie de 28.000 de euro pentru o cameră de 16 metri pătrați, în timp ce alții, aflați într-o situație similară, plătesc cel mult 1.200 de euro. "Este ceva de neconceput. Numai în România există așa ceva", acuză omul de afaceri.

În urmă cu 16 ani, Ion Țiriac a cumpărat de la un armean o vilă în cartierul Primăverii, din București, situată în vecinătatea Vilei Lac 1, acolo unde președintele României își primește oaspeții străini. Însă o cameră și o parte din grădina vilei a rămas în propietatea statului, care a pretins o chirie uriașă în comparație cu cele cerute de la politicienii care locuiesc în vilele de protocol, scrie stirileprotv.ro. 

"Numai în România există așa ceva, când a fost cedată proprietarului, un armean care locuia la Buenos Aires și care mi-a vândut-o mie, a putut să îmi vândă casa fără o cameră 4 pe 4, că aia era a statului. Eu, în mod normal, spune legea, aș avea dreptul să o cumpăr, dar nu mi-o vinde nimeni", a declarat Ion Țiriac.

Omul de afaceri susține că ar fi fost dispus să plătească suma cerută, doar că "este ceva de neconceput" ca lui să i se ceară o sumă de peste 20 de ori mai mare față de ceilalți chiriași la stat.   

Potrivit sursei citate, analiștii imobiliari sunt de părere că chiria pentru suprafața respectivă nu ar trebui să fie mai mare de câteva sute de euro, mai ales că la vânzarea unei camere de 16 metri pătrați, nu s-ar obține mai mult de 20.000 de euro. 

Acum, Ion Țiriac vrea ca o instanță să judece cazul său: "Un judecător să spună dacă am dreptul să cumpăr, cât costă și când mi-o dă"c.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel