Ion Ioniță, fost primar PDL la Agigea, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

[] []

09 Martie 2015 / 18:41
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ion Ioniță, fostul primar PDL de la Agigea, a fost condamnat, luni, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și alte fapte de corupție. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.

Ion Ioniță a fost trimis în judecată în anul 2007 de procurorii anticorupție, pentru prejudiciarea cu peste două milioane de euro a Consiliului Local, în urma unor afaceri cu terenuri și a încheierii unor contracte de achiziții publice.

El a fost acuzat că, în 2002, a scos din domeniul privat al localităţii o suprafaţă de 31,7944 ha teren, cu ajutorul unor subalterni, fără a avea o hotărâre de Consiliu în acest sens. 

De asemenea, oamenii legii au stabilit că edilul contacta posesorii de terenuri și îi convingea că terenurile lor sunt lipsite de valoare, dar, cu ajutorul său, ca reprezentant legal, ele pot deveni profitabile. În acest fel, profitând şi de imaginea sa de primar, Ion Ioniţă a înşelat nouă persoane care au semnat contracte de vânzare-cumpărare fără să cunoască valoarea reală a terenurilor pe care le-au înstrăinat, au mai arătat procurorii.

Vezi și: Klaus Iohannis a dat afară o procuroare coruptăTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25