Ion Iliescu, operat pe inimă la ICC Iliescu

Ion Iliescu va fi operat pe inimă la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”.

Fostul preşedinte Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost internat, luni, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu" din Capitală, în aceste momente având loc pregătirile pentru intervenția chirurgicală.

Conform primelor informații, diagnosticul este pericardită hemoragică. Este vorba despre o inflamare a pericardului.

În acest context, amintim că Ion Iliescu, în 2007, a suferit, la Paris, o intervenție la artera coronariană, când i s-a adăugat un al șaselea stent pentru o mai bună circulație a sângelui. „Nu a fost vorba despre o operație. Nu a presupus deschidere sau spitalizare. A fost pur și simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute", preciza atunci Ion Iliescu. De asemenea, relatat că s-a deplasat la Paris pentru un control de rutină la doi ani de la precedenta intervenție la care i s-au implantat cinci stenturi. „Controlul a ieșit pozitiv, dar s-a considerat oportun să-l implanteze pe al șaselea", spunea Iliescu în acel moment.

Cele cinci stenturi i-au fost implantate fostului președinte în primăvara lui 2005, când au apărut primele probleme cu inima.  

VEZI ȘI: Ion Iliescu, operat. Diagnosticul medicilor. Cât de grav e


Ion Iliescu a fost, din decembrie 1989, liderul FSN, transformat ulterior în PDSR şi PSD. El a condus statul român ca preşedinte al CFSN şi CPUN până la alegerile din mai 1990, când a fost ales preşedinte al României. Ulterior, el a mai avut două mandate de preşedinte ales al ţării, între 1992-1996 şi 2000-2004. Între 1996-2000 şi 2004-2008 a fost senator din partea PDSR/PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel