Ion Iliescu critică dur PSD, după ce Klaus Iohannis a câștigat Președinția

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a lansat, luni, critici dure la adresa partidului pentru că nu a dat atenția cuvenită relațiilor cu românii care lucrează în străinătate și susține că este nevoie de o analiză drastică din care să se tragă toate concluziile necesare.

În opinia fostului președinte al României, Ion Iliescu, "Diaspora a fost un punct slab al PSD și al guvernării noastre. Sigur că s-a produs și un exod masiv de români din străinătate și contactele cu țara in general au fost delicate, dificile și mai ales contactele politice. Cred că partidul nu a dat atenția cuvenită relațiilor cu ... S-a ajuns la 3 milioane de români care au plecat din țară, și care lucrează în condiții dificile, grele. Cred că a fost o slăbiciune că nu a dat  atenția cuvenită unei legături și politice dincolo de legăturile cu ambasadele, cu structurile de stat", a declarat fostul președinte la B1 tv, în cadrul unei intervenții telefonice.

Predicție sumbră pentru PSD din partea unui fost aliat al lui Băsescu

Pe de altă parte, Ion Iliescu consideră că partidul trebuie să facă o "analiză serioasă în legătură cu slăbiciunile muncii de partid, adică organizațiile de partid, structurile de partid".

"E un partid mare,  un partid care are o experiență îndelungată, care după Revoluție a fost principală forță politică care s-a născut și avut răspunderi politice în țară. Cred că munca politică de partid a fost, nu zic ignorată, dar nu a constituit un suport substanțial al guvernării și comunicarea conducerii partidului cu organizațiile cu masele de partid, a avut de suferit. Cred că e nevoie de o analiză foarte serioasă, din care să se tragă toate concluziile necesare", a mai spus președintele de onoare al PSD.

Întrebat dacă va participa la această analiză și ce mesaj le va transmite, Ion Iliescu a răpuns: "Sper. Sunt touși președintele de onoare al PSD. (mesajul- n.red.) De analiză foarte serioasă la toate nivelurile și niște concluzii care se vor impune. PSD rămâne o structură necesare, o concurentă necesară a vieții politice", a precizat Ion Iliescu.

Conform rezultatelor parţiale furnizate de Biroul Electoral Central, candidatul ACL, Klaus Iohannis, va fi noul președinte al României pentru următorii cinci ani.

Klaus Iohannis, noul președinte al României, biografie și avere



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel