EXCLUSIV  Ion Dichiseanu a murit. Într-un interviu pentru DC News spunea că timpul i-a lipsit cel mai mult

Dichiseanu a murit
Dichiseanu a murit

Ion Dichiseanu a murit. Într-un interviu pentru DC News, Ion Dichiseanu spunea că timpul a fost cel care i-a lipsit cel mai mult.

Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, 20 mai, la spital. Artistul era internat de mai multe luni la Spitalul Floreasca. Ion Dichiseanu a ajuns în spital după o infecție cu o bacterie ce i-a provocat o pneumonie bilaterală, spunea Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor.

”Publicul mă încarcă cu energie pozitivă. Pentru actor, nimic nu este mai valoros decât să te aplaude lumea, să te oprească pe stradă, să facă poze, să primească flori. Lumea mă salută pe stradă, chiar dacă nu stăm neapărat de vorba. Asta înseamnă celebritatea!", spunea Ion Dichiseanu într-un interviu în exclusivitate pentru DC News.

"Tot ce-am făcut am făcut din inimă, cu dăruire, cu trăire și dragoste. Fără dragoste nu se poate!", ne-a mai zis maestrul.

Marele Ion Dichiseanu a mărturisit că a fost un lucru care i-a lipsit în viață: timpul. "Eu am fost un răsfățat. Nu mi-a ajuns timpul să răspund tuturor provocărilor, tuturor ofertelor care mi s-au făcut", a punctat celebrul actor.

În 2015, Ion Dichiseanu a primit o stea pe Aleea Celebrităților

"Steaua de pe Aleea Celebrităților înseamnă recunoștința muncii mele, recunoștința față de întreaga carieră pe care o mai am de parcurs. Încă nu s-a terminat. Acesta nu este sfârșitul. Sfârșitul nu-i aici. Este un început; un alt început", a zis marele actor pentru DC News, în 2015.

Ion Dichiseanu - scurtă biografie

Ion Dichiseanu s-a născut la Adjud, pe 20 octombrie 1933, şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru din Bucureşti, în 1959. Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoţia la Teatrul din Botoşani. Este cunoscut datorită activităţii sale artistice în cadrul Teatrului Nottara din Bucureşti, precum şi pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru TV şi teatru radiofonic.

A primit premiul ACIN pentru rolul din filmul "Clipa" (1979) şi a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, (2002), "pentru prestigioasa carieră artistică şi talentul deosebit prin care au dat viaţă personajelor interpretate în filme, dar şi pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc". În 1995 a publicat volumul de versuri "Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză", la editura Arc. De asemenea, Ion Dichiseanu a fost ales cetăţean de onoare al Adjudului.

actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel