ION CRISTOIU. "JUSTIȚIA e un chibrit electoral"

Jurnalistul Ion Cristoiu a discutat la Realitatea, împreună cu Rareș Bogdan, despre prezidențiabilul Klaus Iohannis și despre procesul acestuia de incompatibilitate, în care este implicat.

Ion Cristoiu a explicat faptul că, "în consiliile acelea, Klaus Iohannis nu a furat nimic."

"Cei de la ANI, care sunt mai polițiști, consideră că este o chestiune incompatibilă. Cei de la Curtea din Alba au considerat că e compatibil. Este o chestiune de interpretare a legii", a declarat Ion Cristoiu.

De asemenea, acesta a spus că dacă Înalta Curte de Casație și Justiție dă un termin și Klaus e incompatibil, el va fi afectat în a câștiga alegerile.

"Justiția e un chibrit electoral", a mai comentat acesta.

Citește și: EXCLUSIV. Claudiu Brînzan (TVR) îi cere demisia lui Adrian Muraru din cauza lui Klaus Iohannis. Reacția lui Lucian Bolcaș

În 2013, Agenția Națională de Integritate anunța că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla în stare de incompatibilitate deoarece are și calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acționarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu și SC Piete SA, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câștigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestația acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se afla în incompatibilitate și a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanța supremă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel