Ion Cristoiu, atac la SIE din cauza Mafiei retrocedărilor

Ion Cristoiu se întreabă, într-o postare pe blog, cât  de tare sunt implicați ofițerii SIE în Mafia retrocedărilor. Jurnalistul este de părere că moștenitorii îndreptățiți să fie împroprietăriți au fost ajutați de intermediarii din țară, în condițiile în care SIE nu a făcut nbimic.

"Că fiul sau, hai, nepotul unui bogătaș interbelic din Australia sau din Brazilia a citit despre generozitatea numită restitutio in integrum și și-a amintit că tatăl sau bunicul a avut niște munți și un rîu în proprietate, parcă mai e de înțeles. Dar că un strănepot de verișoară din Honolulu, neștiind românește, s-a grăbit să ceară retrocedarea unor clădiri din centrul Bucureștilor, de cele mai multe ori fără să apară prin Capitală, asta deja începe să devină suspect. Suspect, deoarece mai mult ca sigur cineva a bătut la ușa strănepotului și l-a informat c-ar putea pune mîna pe ditamai clădirea din București sau pe o sumă de bani corespunzătoare. Și cine să se ocupe de afacerea asta? întreabă cel din Australia sau din Brazilia, că eu nu n-am timp să vin la București. Nu-i nimic, i se răspunde de cel care a bătut la ușă, ne ocupăm noi.

Citește și: Ion Cristoiu: Victor Ponta încalcă legea electorală. Campania electorală nu există. E un balamuc

Cine să știe atît de bine neamurile mai mult sau mai puțin depărtate de peste hotare ale celor care au răposat în România?

Păi cine altcineva decît unul de la SIE, serviciul care lucrează peste hotare, moștenitorul arhivei DIE, Securitatea externă, care-i fila pe românii din străinătate!
Dacă aș fi director de gazetă, aș declanșa o investigație menită a descoperi cum au aflat unii urmașii de peste hotare că au și pot revendica o avere în România, cine i-a ajutat să recupereze averea pretinsă și cu cît s-a pricopsit binevoitorul din afacerea asta.

Sunt sigur că aș da de un ofițer SIE.
Cu ce altceva să se ocupe un ofițer SIE?", a comentat Ion Cristoiu pe blog.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy