Ion Cristoiu: Asistăm la un film de coșmar! S-a adâncit scandalul

Rodica Mitu / 09 apr 2019 / 15:32 Salveaza PDF Comentarii
Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu consideră că Augustin Lazăr, în urma declarațiilor de marți, 9 aprilie, nu a făcut altceva decât să adâncească scandalul privind trecutul său.

„Asistăm la un film de coșmar. La 30 de ani de la căderea comunismului, un domn, care este procuror general, nu vrea să demisioneze, în urma unor dezvăluiri că a refuzat eliberarea condiționată unor deținuți politici. Nu e vorba nici să îl condamnăm, nici să îl scoatem din procuratură. E vorba să nu mai fie procuror general.

Nu e astronaut, fizician atomist, vorbim de o funcție. Nu este un om indispensabil României.

Mie mi se pare o monstruozitate această chestiune. Indiferent ce a făcut, legal, nelegal, în urma activității comisiei niște deținuți politici nu au fost eliberați condiționat. Dacă domnia sa demisiona, nu mai discutam despre asta. El adâncește scandalul. Nu poți să justifici. Putea să fie jurist, nu l-a obligat nimeni să fie procuror”, a spus Ion Cristoiu la Antena 3.

Scuzele lui Lazăr

 

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a exprimat, marţi, „scuze instituţionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componentă etică deficitară”. „În calitate de conducător al Ministerului Public doresc să exprim scuze instituţionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componentă etică deficitară. Personal doresc să îmi exprim regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti, cărora le datorăm faptul că astăzi trăim într-o ţară democratică, membră a Uniunii Europene”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Augustin Lazăr.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28