Ion Cristoiu: Asistăm la un film de coșmar! S-a adâncit scandalul

Ion Cristoiu
Ion Cristoiu

Ion Cristoiu consideră că Augustin Lazăr, în urma declarațiilor de marți, 9 aprilie, nu a făcut altceva decât să adâncească scandalul privind trecutul său.

„Asistăm la un film de coșmar. La 30 de ani de la căderea comunismului, un domn, care este procuror general, nu vrea să demisioneze, în urma unor dezvăluiri că a refuzat eliberarea condiționată unor deținuți politici. Nu e vorba nici să îl condamnăm, nici să îl scoatem din procuratură. E vorba să nu mai fie procuror general.

Nu e astronaut, fizician atomist, vorbim de o funcție. Nu este un om indispensabil României.

Mie mi se pare o monstruozitate această chestiune. Indiferent ce a făcut, legal, nelegal, în urma activității comisiei niște deținuți politici nu au fost eliberați condiționat. Dacă domnia sa demisiona, nu mai discutam despre asta. El adâncește scandalul. Nu poți să justifici. Putea să fie jurist, nu l-a obligat nimeni să fie procuror”, a spus Ion Cristoiu la Antena 3.

Scuzele lui Lazăr

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a exprimat, marţi, „scuze instituţionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componentă etică deficitară”. „În calitate de conducător al Ministerului Public doresc să exprim scuze instituţionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componentă etică deficitară. Personal doresc să îmi exprim regretul pentru dramele şi suferinţele trăite de luptătorii anticomunişti, cărora le datorăm faptul că astăzi trăim într-o ţară democratică, membră a Uniunii Europene”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Augustin Lazăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel