Ion Aurel Pop, mitropolitul Laurenţiu Streza și părintele Necula vor participa la FITS

Pexels
Pexels

Printre invitații FITS se numără preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, prodecanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, Constantin Necula şi coregraful şi dansatorul spaniol Israel Galvan

Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, prodecanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, Constantin Necula şi coregraful şi dansatorul spaniol Israel Galvan vor participa în calitate de invitați  de joi până duminică, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Anunțul a fost făcut de organizatorii festivalului prin intermediul unui comunicat, citat de G4Media

Cei care sunt interesați pot urmări dialogurile numai dacă participă fizic la conferințele speciale, care nu vor apărea online. 

„Criticul de teatru Octavian Saiu va intra în dialog cu Israel Galvan, marele coregraf şi dansator spaniol care participă la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu cu două spectacole remarcabile şi care, de asemenea, va primi o stea pe Aleea Celebrităţilor. Evenimentul va avea loc la Filarmonica de Stat Sibiu, sala mică, în 26 august, ora 11,00”, se precizează în comunicatul organizatorilor FITS.

Conferințe de suflet cu invitați inediți

Părintele Constantin Necula, Prodecanul Facultăţii de Teologie din Sibiu, va avea două conferinţe, sâmbătă şi duminică.

„Sâmbătă, 28 august, la ora 16,00, Părintele profesor Constantin Necula va susţine conferinţa ‘Cum ne restaurăm sufletul după vremuri grele – scurt exerciţiu de admiraţie a lui Dumnezeu’, cu interpretarea unei Pricesne de Ozana Barabancea, în deschiderea evenimentului. Publicul va putea urmări evenimentul la Catedrala Mitropolitană Sibiu.

Seria Conferinţelor speciale ale celei de-a XXVIII-a ediţii a FITS se va încheia în 29 august, ora 12,00, cu un dialog între Constantin Necula şi Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Printre invitații speciali din cadrul evenimentului se numără ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi Arhiepiscopul Sibiului, şi pe Constantin Chiriac, Preşedintele FITS şi Directorul General al Teatrului Naţional ‘Radu Stanca’ din Sibiu. Întâlnirea cu tema ‘Icoană ca speranţă a sufletului’, se va desfăşura la Biserica Sf. Treime şi Muzeul de icoane pe sticlă ‘Pr. Zosim Oancea’ din Sibiel”, se precizează în comunicatul de presă.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se va termina duminică seara. Spectatorii au la dispoziţie aplicaţia de mobil FITS, care poate fi descărcată gratuit din APP Store şi Google Play.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel