Negocieri pentru NOUL GUVERN. Iohannis, declarația zilei

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis a oferit declarații de presă privitoare la formarea Guvernului.

Klaus Iohannis a oferit primele declarații privitoare la formarea noului Guvern: 

„De regulă, după alegeri, prima dată se constituia noul Parlament și apoi se convocau consultări pentru formarea Guvernului. Acum suntem în plină pandemie și am început mai repede consultările, dar sunt lucruri care durează. Nu vreau să repetăm greșelile care s-au făcut în trecut. Nu vreau să avem discuții în contradictoriu și dăunătoare. Vreau ca toate lucrurile să fie clarificate înainte de formarea Guvernului.

La noi, partidele sunt încă în etapa în care învață cum se negociază coaliții, portofolii, de ce să nu spunem pe față. Cum se negociază program de guvernare și așa mai departe. Am mai avut coaliții și nu putem să spunem că au funcționat extraordinar de bine. Aceste greșeli vreau să le evite partidele. De aceea nu m-am implicat în negociere.Ce să caute președintele într-o negociere concretă între partide? Acolo trebuie să se înțeleagă partidele.

Știu că e foarte important pentru media, să scrie că X și Y se luptă pentru un scaun sau pentru o influență. Sigur, partidele se luptă pentru guvernare. Așa funcționează politica de când sunt partide. Dar, pe de altă parte, lucrurile sunt complicate în aceste negociere. Doar la început pare simplu, dar cum intri în negociere îți dai seama că sunt viziuni diferite, sunt programe de guvernare diferite, sunt scheme de minister diferite. Atunci, trebuie să avem suficientă răbdare să așteptăm ca partidele să negocieze toate aceste lucruri.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel