Iohannis, tur de forță pe plan extern: calendarul întâlnirilor, dezvăluit de MRU

Echipa președintelui Klaus Iohannis face eforturi în vederea organizării unei întâlniri bilaterale cu oficialii americani, a anunțat consilierul onorific al șefului statului pentru politică externă, Mihai Răzvan Ungureanu.

Fostul ministru de Externe a precizat că, luna viitoare, Iohannis va avea o întâlnire bilaterală cu partenerii germani, reprezentați probabil de cancelarul Angela Merkel.

"Luna ianuarie înseamnă în primul rând o vizită la Bruxelles, cu o componentă NATO și Uniunea Europeană, Consiliul European și Comisia Europeană; Republica Moldova, negreșit. Luna ianuarie este și luna primei mari întâlniri cu corpul diplomatic din București, prilejul celui mai mare discurs de politică externă.

În prima parte a lunii februarie este Consiliul European. Vor fi și câteva vizite bilaterale - cu Berlinul, cu siguranță; cu Parisul, se lucrează", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, luni, înainte de o ședință a PNL.

Diaspora își pierde poziția în lupta cu consilierii lui Iohannis

Ungureanu a arătat că echipa lui Iohannis a început demersurile pentru stabilirea unor discuții cu americanii.

"Va fi la momentul oportun, totul se lucrează acum. Se pune pe picioare un profil extern al președintelui României în așa fel încât să fie și credibil, și bine desemnat, și recunoscut ca atare. Partenerii săi de discuție în mediul internațional sunt foarte importanți. E de lucru, credeți-mă", a spus MRU.

Klaus Iohannis a declarat după ce a fost ales președinte al României că va efectua prima vizită în noua sa calitate în Republica Moldova, promisiune reiterată ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel