Iohannis: Toți europarlamentarii PNL au semnat aderarea la PPE

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, susține că apartenenţa europarlamentarilor liberali la grupul parlamentar al PPE este "ferm stabilită" şi a fost decisă în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului. El a arătat că toţi eurodeputaţii PNL au semnat aderarea la grupul PPE din PE.

"Apartenenţa europarlamentarilor liberali la grupul parlamentar al PPE este ferm stabilită şi a fost decisă în cadrul Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal, forul statutar de conducere. Mai mult, toţi europarlamentarii PNL au semnat aderarea la grupul parlamentar PPE din Parlamentul European. Salutăm declaraţiile purtătorului de cuvânt al PPE, Kostas Sasmatzoglou, care confirmă faptul că procesul de afiliere este în desfăşurare, conform calendarului anunţat", a transmis Klaus Iohannis, printr-un comunicat citat de Mediafax.

Liderul liberal mai precizează că afilierea Partidului Naţional Liberal la PPE, nu la grupul din Parlamentul European, este o temă de dezbatere în interiorul PNL, începând de la baza formațiunii, care va fi consacrată printr-o decizie în Congresul din 28-29 iunie.

"Am toată convingerea că în Partidul Naţional Liberal punctul de vedere majoritar al membrilor este cel în favoarea integrării în familia popular europeană", a adăugat primarul Sibiului.

Vezi și: PPE amână intrarea PNL în grupul popularilor. Europarlamentar liberal: Rămânem în ALDE. Antonescu ne-a indus în eroare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel