PPE amână intrarea PNL în grupul popularilor. Europarlamentar liberal: Rămânem în ALDE. Antonescu ne-a indus în eroare

joseph daul dc
joseph daul dc

Partidul Popular European a anunțat că PNL nu se va putea afilia imediat la cea mai mare familie europeană, ci va trebui să aștepte până la următoarea Adunare Politică a PPE, care va avea loc în septembrie. 

"PNL a cerut oficial să se aflilieze la PPE, iar această cerere a fost înaintată Adunării Politice a PPE, cea care ia acest gen de decizii. Acum urmează să primim documentele aferente acestei cereri, documente pe care le vom primi în zilele următoare. Procesul a fost demarat, aşa cum am spus, toată lumea a salutat cererea, nu a întrebat nimeni de ce şi cum, toţi au fost pozitivi. Ne aşteptăm ca procesul de afiliere să fie finalizat la următoarea Adunare, care este prevăzută în septembrie", a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou, pentru România TV.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Norica Nicolai, vicepreședinte al PNL și europarlamentar, a declarat că "PNL rămâne membru ALDE" și amânarea afilierii la PPE este oportună pentru că liberalii români pot face lămuririle necesare în statul partidului.

Nicolai a precizat că va cere un punct de vedere a președintelui interimar al partidului, Klaus Iohannis,  referitor la această chestiune, pentru că demersul PNL de a intra în PPE lasă formațiunea din Bld. Aviatorilor în afara statutului, acolo unde scrie că PNL este membru ALDE. PNL a programat un Congres Extraordinar pentru zilele de 28 și 29 iunie, când se vor putea face și modificări de statut.

Norica Nicolai spune că fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, "a indus în eroare" în ședința BPN de săptămâna trecută și în declarațiile sale publice, susținând că procedura de afiliere a PNL la PPE se va finaliza în timpul cel mai scurt, probabil pe 3 iunie, ceea ce i-a determinat pe liderii PNL să voteze fără tăgadă această propunere.

Pe site-ul oficial al Partidului Popular European, PNL nu este inclus în grupul formațiunilor din România parte a PPE, acolo unde pot fi găsite PDL, UDMR și PNȚCD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel