Iohannis: Summitul NATO vine cu o mare responsabilitate

Summitul NATO de la Varşovia vine cu o mare responsabilitate, deoarece deciziile care au fost luate la această reuniune trebuie implementate, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în conferinţa comună cu omologul său polonez, Andrzej Duda. 

'Summitul care s-a încheiat ieri cred că vine şi cu o mare responsabilitate pentru noi, fiindcă deciziile s-au luat, dar implementarea lor stă în faţa noastră şi faptul că am discutat astăzi, domnule preşedinte, împreună cum să procedăm la implementarea comună a acestor concluzii deja este un lucru excelent şi cu certitudine vom găsi împreună cele mai bune căi pentru a implementa ceea ce am decis împreună la acest Summit', a spus Iohannis, duminică, în conferinţa comună.

La rândul său, oficialul polonez a afirmat că întâlnirea cu omologul său român reprezintă o încheiere simbolică a Summitului NATO.

'Noi vom dori să adâncim colaborarea militară cu România', a spus Duda. El a arătat că în cadrul Enhanced Forward Presence va fi trimisă în Polonia o companie a armatei din România pentru a consolida forţele Alianţei.

Preşedintele Poloniei a mai spus că discuţiile cu Klaus Iohannis au vizat şi consolidarea proceselor democratice în Republica Moldova.

'România aici este cea mai interesată, este un vecin şi această chestiune este foarte importantă pentru securitate, pentru liniştirea situaţiei în Ucraina. Acest interes deosebit al domnului preşedinte în chestiunile legate de Moldova sunt fireşti. Dar şi pentru noi acest lucru este important pentru că trebuie să adâncim securitatea înspre Est, faţă de graniţele noastre. Aceste chestiuni sunt o provocare şi nu este o sarcină care ar fi nouă', a afirmat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel