Iohannis: Situaţia avionului deturnat în Belarus este ceva nemaiîntâlnit

Iohannis: Situaţia avionului deturnat în Belarus este ceva nemaiîntâlnit
Iohannis: Situaţia avionului deturnat în Belarus este ceva nemaiîntâlnit

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că discuţiile de la reuniunea extraordinară a Consiliului European vor viza şi deturnarea avionului în Belarus, un caz 'nemaiîntâlnit'.

'Avem două teme de mare actualitate (de politică externă): evoluţia din Orientul Mijlociu, unde, se pare, că lucrurile încet, încet se liniştesc şi avem, din păcate, situaţia avionului deturnat în Belarus, ceva nemaiîntâlnit, şi este clar că trebuie să discutăm şi să discutăm despre sancţiuni, despre investigaţii. Vor fi discuţii destul de complicate', a spus şeful statului, înainte de reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se desfăşoară la Bruxelles.

Iohannis, despre certificatul Covid-19

Klaus Iohannis a mai declarat că certificatul verde digital privind COVID-19 va înlesni libera circulaţie. Acesta a subliniat însă că certificatul nu trebuie să ducă la discriminări între cetăţenii europeni. 'Avem teme importante care vor fi discutate în această seară şi mâine toată ziua. Avem o discuţie despre evoluţia pandemiei şi aici sunt două teme care şi pentru noi au o importanţă deosebită. Prima temă este certificatul COVID, certificatul digital, care într-un timp rezonabil de scurt trebuie să fie la dispoziţia cetăţenilor europeni şi cred că este un lucru bun, acest certificat va înlesni libera circulaţie, însă trebuie să avem grijă ca acest certificat să nu ducă la discriminări între cetăţenii europeni', a mai declarat Iohannis.

Iohannis a subliniat că în contextul pandemiei de COVID-19 este nevoie de solidaritate

'Avem, pe de altă parte, legat de pandemie, legat de vaccinare, tema solidarităţii, solidarităţii cu alte state, cu state terţe. În cazul nostru vorbim, de exemplu, despre Moldova. Noi am donat deja 300.000 de doze de vaccin Moldovei, dar sigur că şi alţii trebuie să facă lucruri similare pentru a ne asigura că avem o distribuire echitabilă a vaccinurilor', a spus preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a arătat că la reuniunea Consiliului European se va discuta şi despre schimbările climatice, despre relaţiile cu Rusia, cu Marea Britanie după Brexit, situaţia din Orientul Mijlociu, precum şi despre avionul deturnat în Belarus. 

VEZI ȘI Avion deturnat la Minsk. Belarusul susţine că a primit o ameninţare din partea Hamas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel