Iohannis şi Kovesi, audiere. Decizia luată de CNCD

Rodica Mitu / 12 Martie 2018 / 10:42 Salveaza PDF Comentarii
Kovesi
Descriere foto: Kovesi

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a stabilit ca 26 martie să fie termenul de audiere în cazul sesizării care îi vizează pe Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi. 

'S-a dat un termen de audiere pe 26 martie, pentru că părţile au depus puncte de vedere, completarea petiţiei', a declarat luni, pentru Agerpres, preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

A precizat că toate părţile vizate de sesizare au transmis la CNCD puncte de vedere în scris. 'Administraţia Prezidenţială a fost reprezentată de o doamnă consilier juridic', a mai spus preşedintele CNCD. Totodată, Asztalos Csaba a susţinut că pe 26 martie sigur nu va fi dată o decizie a CNCD în acest caz.

Sesizarea a fost făcută de site-ul luju.ro (Lumea Justiţiei) şi vizează folosirea termenului 'penali' de către preşedintele Klaus Iohannis şi a celui de 'inculpaţi' de către procurorul-şef al DNA. Sesizarea a fost înregistrată la CNCD pe 19 februarie, potrivit site-ului Lumea Justiţiei.

În petiţie se face referire la conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni din 15 februarie, în care Iohannis a afirmat, printre altele, că: 'Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA', precum şi la conferinţa de presă de la sediul DNA din 14 februarie, în care Laura Codruţa Kovesi a vorbit, printre altele, despre 'inculpaţi care fac acuzaţii nereale' şi despre 'un festival disperat al inculpaţilor'.

[citeste si]

'Nu se poate accepta ca, preluându-se şi perpetuându-se asemenea mesaje, să ne adresăm cu toţii în societate cu apelative de 'penal', 'inculpat', 'infractor', 'puşcăriaş', care în lumea civilizată - în principal în spaţiul UE - sunt considerate forme de discriminare, care pot naşte până la reacţii de ură şi violenţă', se arată în sesizarea publicată de luju.ro.  STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23