Iohannis şi Kovesi, audiere. Decizia luată de CNCD

Kovesi - Iohannis
Kovesi - Iohannis

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a stabilit ca 26 martie să fie termenul de audiere în cazul sesizării care îi vizează pe Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi. 

'S-a dat un termen de audiere pe 26 martie, pentru că părţile au depus puncte de vedere, completarea petiţiei', a declarat luni, pentru Agerpres, preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

A precizat că toate părţile vizate de sesizare au transmis la CNCD puncte de vedere în scris. 'Administraţia Prezidenţială a fost reprezentată de o doamnă consilier juridic', a mai spus preşedintele CNCD. Totodată, Asztalos Csaba a susţinut că pe 26 martie sigur nu va fi dată o decizie a CNCD în acest caz.

Sesizarea a fost făcută de site-ul luju.ro (Lumea Justiţiei) şi vizează folosirea termenului 'penali' de către preşedintele Klaus Iohannis şi a celui de 'inculpaţi' de către procurorul-şef al DNA. Sesizarea a fost înregistrată la CNCD pe 19 februarie, potrivit site-ului Lumea Justiţiei.

În petiţie se face referire la conferinţa de presă de la Palatul Cotroceni din 15 februarie, în care Iohannis a afirmat, printre altele, că: 'Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA', precum şi la conferinţa de presă de la sediul DNA din 14 februarie, în care Laura Codruţa Kovesi a vorbit, printre altele, despre 'inculpaţi care fac acuzaţii nereale' şi despre 'un festival disperat al inculpaţilor'.

[citeste si]

'Nu se poate accepta ca, preluându-se şi perpetuându-se asemenea mesaje, să ne adresăm cu toţii în societate cu apelative de 'penal', 'inculpat', 'infractor', 'puşcăriaş', care în lumea civilizată - în principal în spaţiul UE - sunt considerate forme de discriminare, care pot naşte până la reacţii de ură şi violenţă', se arată în sesizarea publicată de luju.ro.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel